Helemaal nieuw is de Sabre niet voor ons, want de voorganger (eveneens genaamd Sabre) is ons al een tijd terug gepasseerd. Verpakking is nagenoeg ongewijzigd, en hoewel ik niet warm wordt van de manier waarop het karton zit gevouwen ziet het er aardig uit. Gevlochten kabel is ongewijzigd.
Bij het nieuwe model is het ook echt zoeken naar de verschillen. De vorm is ongewijzigd, maar de terugkeer van het piratenschip is wat mij betreft een mooie stap. De coating over de hele muis is mat en wat grippy. De vorm is duidelijk niet voor linkshandigen bestemd, al blijft de vormgeving relatief bescheiden. Het lage gewicht is voelbaar in de hand, maar niet direct in het gevoel van kwaliteit, kwalitatief voelt het gewoon prima aan. We zien twee duimknoppen, en twee extra knoppen bij de wijsvinger. Het muiswiel lijkt een beetje te zweven tussen de twee kanten in.
Aan de onderkant zien we een aantal flinke glijders. Kijken we naar de sensor dan is er op het blote oog geen verschil te zien met de oude Sabre welke deze komt te vervangen.
De verpakking van de Katar is iets meer basic van binnen, maar m.i. wel prettiger om in- en uit te pakken. De Katar is voorzien van dezelfde Corsair-USB plug, maar wel een rubberized kabel.
De Katar laat een positieve eerste indruk achter. Hij zit lekker stevig in elkaar, en de combinatie van grijs en zwart oogt leuk. Doen we een rondje om de muis dan zien we vrij weinig noemenswaardige zaken, of het gebrek aan elke vorm van extra knoppen is wellicht noemenswaardig op zich. Beide zijkanten zijn voorzien van een wat zachtere grijze coating met een grippy patroontje er in, en hoewel de Katar niet perfect symmetrisch is is de muis wel even goed met linker en rechter hand te bedienen.
De onderkant is ook wat basic, met redelijk grote glijders wederom.
Geen RGB verlichting dus, maar enkel een rode LED in de Katar. Met de CUE software kan je nog wel instellen of je hem wilt laten ‘ademen’ of eventueel wilt uitschakelen, maar daar houdt het wel mee op.