Corsair iCue 220T review
Vandaag werpen we een blik op een nieuwe case van Corsair, specifiek de pas uitgebrachte iCue 220T; Een ATX-case met een drietal aRGB-fans en een leuke uitstraling door zijn stalen front-panel gecombineerd met een bijzonder patroon. Deze case komt met een adviesprijs van €99 maar Corsair kennende gaat dit een tijdje na de release iets dalen.
Uitpakken en bouwkwaliteit
Uit de doos verschijnt een case zoals anno 2019 wel de standaard is, zo zien we een metalen behuizing met aan de binnenkant een drietal aRGB fans, een psu-shroud voor al het kabelgebeuren en zat ruimte voor een flink ATX bordje. Goed om te benoemen, de aRGB fans + controller die Corsair in de 220T gebruikt kosten los als starterkit al €60.
Opvallend is het formaat van de case, qua lengte is de iCue 220T namelijk gelijk (ik heb ze iets van elkaar verschoven) aan de compacte Q500L ATX-behuizing van Cooler Master, en zelfs iets smaller dan deze. Als we verder kijken zien we dat hij daarentegen wel iets hoger is omdat de voeding hier wel onder het ATX bord zit, maar hij is dus alsnog erg compact voor een ATX case.
Het eenvoudig verwijderbare front-panel is even anders dan we gewend zijn want deze bestaat niet uit mesh of glas, maar metaal met een bijzonder patroontje er uit gesneden. Het is even wat anders, maar zelf vind ik het wel wat hebben, vooral met de gedachte dat dit door de aRGB leds ook nog eens zal oplichten geeft dit een opvallende maar toch subtiele look. Qua aansluitingen op het front-panel ben je aangewezen op een enkele audio-poort en twee USB3.0-poorten.
Verder naar de binnenkant zien we een compacte lay-out, om het moederbord heen is er niet bizar veel ruimte en zal je dus aangewezen zijn op het aantal centimeter wat er beschikbaar is, genoeg voor een standaard build in ieder geval. Verder is het wel goed om te benoemen dat je qua radiatoren (max lengte) aan de voorkant 360mm kwijt kan, bovenin 240/280mm en aan de achterkant 120mm.
Achteraan vinden we de Node RGB controller die Corsair levert voor de aRGB fans, deze komt met zes poorten waarvan er drie al bezet zijn door de fans. Voor je opslagmedia zijn er twee 2,5” plus twee 3,5” bays beschikbaar, tegenwoordig is dat meer dan genoeg voor 99% van de builds.
De onderkant van de behuizing spreekt voor zich, verder naar het bouwen van de behuizing.
Inbouwen
Voor het overzicht, deze ronde gebruiken we de volgende onderdelen:
– Asus ROG Strix B450-F Gaming moederbord
– AMD Ryzen 7 1700X CPU
– Crucial Ballistix Tactical Tracer 16GB RGB-geheugen
– Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB
– Asus ROG Strix RX 580
– Samsung 970 EVO 500GB
– be quiet! Straight Power 11 850W
Bij het inbouwen merkte ik al gauw dat de ruimte in de PSU-shroud qua lengte beperkt is, een flinke voeding zoals de be quiet! die ik gebruik paste net aan en voor de installatie moesten de drive-bays ook even verwijderd worden. Verder zat alles snel op zijn plek, vergeet niet de aRGB controller aan te sluiten and you’re ready to go!
Het bouwen van deze case is gelukkig niet een hele lastige taak, al moet je wel er op letten dat je voeding of videokaart niet te lang is. Indien je namelijk gebruik maakt van een 360mm radiator aan de voorkant zal deze flink wat ruimte meer innemen en zal er dus ook minder ruimte voor je videokaart zijn. Mijn RX580 paste bijvoorbeeld met zijn 298mm nog net met de standaard fans, maar met een radiator had ik dus een compactere videokaart moeten hebben, houdt hier dus rekening mee. Ter info, een typische radiator is ongeveer 25mm dik, een ca 270mm GPU zou normaal gesproken dus passen met waterkoeling, maar het scheelt soms per merk.
Voortaan zullen al mijn casereviews van een viertal metingen worden voorzien; genoeg om een beeld te scheppen, niet te veel om het verwarrend te maken. Deze kunnen we vergelijken omdat ik voor alle builds exact dezelfde hardware en instellingen gebruik. Ik draai AIDA64 als zware last op de CPU en Heaven als last op de GPU.
Let op: Sommige cases zijn gemaakt met een bepaalde indeling of airflow richting in gedachten, daar kan je nagenoeg geen rekening mee houden in een gestandaardiseerde test. Staar je dus niet blind op de getallen maar kijk wat eventueel niet relevant is voor jou. Uiteraard relativeren we dergelijke elementen.
Overall koeling ziet er goed uit, de processorkoeling kan zijn warmte goed kwijt, de temperatuur van de GPU zit mooi onder vergelijkbare cases en ook het moederbord blijft op een mooie en redelijke temperatuur.
Een dikke sidenote over de geluidsproductie. Praktisch elke case is prima in staat de stock ventilatoren fluisterstil of nagenoeg onhoorbaar te houden. Het enorme aantal manieren waarop je dat kan testen maakt het praktisch onmogelijk om kort en bondig samen te vatten hoe stil een case is. We hebben besloten voor de geluidsmeting enkel te kijken hoe goed een case in staat is de 120mm all-in-one onder load, waarbij deze koeler echt flink luid en normaliter het luidste onderdeel is, te dempen. Deze resultaten zeggen dus niet dat al deze cases enorm luid zijn, in tegendeel, maar laten enkel zien wat het effect van de case is op een enorm luid onderdeel als een kleine waterkoeler.
In geval van de 220T moeten we hier wel wat aan toevoegen, want deze stock fans zijn an sich ook verre van stil zelfs met het oog op de luide waterkoeling. Zelfs op een standaard fan profiel concurreren ze om het luidste onderdeel te zijn. Ze koelen goed en zien er goed uit, maar voor een echt stille build zijn er betere alternatieven. Op een stil fan profiel is het goed te dimmen, maar als je écht om uitzonderlijke stilte geeft heb je betere opties.
Showcase
Voordat we de showcase doen, Corsair gebruikt de zogenaamde Light Node controller voor de aRGB apparaten, hier kunnen tot 6 verschillende op aangesloten worden. Helaas was er bij mij het probleem dat iCue de 220T controller nog wilde herkennen (ik had de beta software nog niet) en zaten we dus vast aan de standaard verlichtingsinstellingen. Dit is natuurlijk erg jammer want de fans kunnen nog veel meer, we moeten het voor nu maar met een simpele regenboog doen:
Conclusie
Corsairs nieuwe iCue 220T weet een goede impressie te maken; met zijn compacte formaat, bijzondere uiterlijk en 3 aRGB fans is dit een case voor wie wat leuks op zijn/haar bureau wilt hebben staan. Het drietal fans die Corsair in deze behuizing gebruikt zijn van prima kwaliteit en naast dat deze lekker stil zijn geven ze een erg mooi effect tegen het front-panel, wat RGB betreft behoort Corsair gewoon tot de beste opties op de markt en dat zien we ook in dit iets lagere segment terug. Met 99 euro is het geen echte budget case, maar met 3 Corsair RGB fans is het wel één van de leukere instap-RGB cases.
De 220T is opvallend compact, fijn voor op je bureau, maar eigenlijk mis je weinig. Opslagmedia is alsnog genoeg ruimte voor, en enkel met waterkoeling moet je echt rekening houden met de geringe diepte van de case; 300mm voor je videokaart is normaliter genoeg. De koeling is goed, de geluidsproductie valt als gevolg wat aan de hoge kant uit, maar dat deze case zich richt op RGB liefhebbers en geen stilte-fanaten zie je op een kilometer afstand.
Of deze behuizing uiteindelijk zijn adviesprijs waard is? Dat is aan jou om te oordelen, mocht je op zoek zijn naar een opvallende kast met leuke aRGB features met bijbehorende uitgebreide software, dan zit je bij de 220T wel goed. Houdt je echt van strakke no-nonse cases heb je tal van andere keuzes, net als wanneer je geluidsdemping zoekt, maar voor wie wat opvallends zoekt is de 220T een prima aanrader.
Enkele hogere res fotos voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie: