Inbouwen op de meeste sockets gebeurd via de meegeleverde backplate en is, typerend voor AIO koelers, eigenlijk weinig spannend. Wel prettig is de nette sortering van alle extra’s vanuit de doos, wat de hele ervaring wat luxer doet voelen dan wanneer het in zakjes zit. Ook fijn zijn de fan-splitter om beide ventilatoren op één header aan te sluiten, en de rubberen vibratiedemping rondom je radiator, wederom een tip: gebruik deze.
Na het plaatsen van de backplate (meeste AMD / Intel sockets) kan je verder met het plaatsen van de koeler, gezien socket 2011 geen backplates gebruikt moet de eerste stap even missen op de foto’s, al zijn verdere stappen gelijk. Clips op de pomp schroeven, bescheiden beetje koelpasta op de chip, koeler erop, en vastdraaien met vier schroeven. Klaar.
Als AIO zien we uiteraard geen compatibility issues met het werkgeheugen of expansiesloten.
Toch laat er één element een wat mindere smaak achter, en dat zijn de uiterst stugge en ook wat korte tubes. Normaliter zou je de koeler horizontaal willen plaatsen waardoor het Cooler Master logo recht zichtbaar is, maar in deze (vrij, maar niet overdreven ruime) be quiet! Dark Base 900 Pro heb je dan het onvermijdelijke effect dat 1) de kabel onder stevige spanning staat, en 2) direct voor het Cooler Master logo loopt. Dat zag er simpelweg niet uit, en voelde niet prettig voor langdurig gebruik. Een 90 graden draai bracht de tubing in een meer ontspannen positie, en liet het transparante middenstuk goed zichtbaar in de build. Ik ben geen tegenstander van de hardere tubing, ondanks dat het deels ook smaak gebonden is, maar iets meer lengte was in dit geval handig geweest (is natuurlijk ook wel een lastig element van een AIO, in andere builds wil je juist weer korter). Ik vermoed echter dat Cooler Master met eigen behuizingen in het achterhoofd heeft afgemeten om te zorgen dat de koeler strak naar voren komt, maar bij gebrek aan een recente Cooler Master case in huis kan ik daar momenteel weinig over kwijt.
Het resultaat met de blauwe LED in een blauw verlichte build, in dit geval geholpen door de RGB LED strips in de behuizing en de RGB LED feature op het bloedmooie MSI X99A Gaming Pro Carbon moederbord, mag er m.i. zeker zijn. In een wereld met grotendeels rood verlichte builds een prettig contrast.
Toch zijn ook hier enkele kanttekeningen onvermijdelijk. Zo heb je simpelweg geen optie om de kleur te wijzigen, of de LED uit te schakelen. Beide opties hadden het aantal praktische scenario’s waarin je deze koeler zou willen gebruiken vergroot, maar je zit nu dus muurvast aan blauw. Gezien de “Master” en “Pro” naamgeving, zeker na het reviewen van de RGB LED MasterKeys toetsenborden, een beetje jammer. Minder spannend, maar toch het vermelden waard, is het feit dat ondanks de transparante top van de pompconstructie daar in gebruik niets te zien is, wellicht te optimistisch van mijzelf om te verwachten daar vloeistof te zien, of iets van beweging? Gezien het een loze ruimte is had het wel praktisch geweest als de bovenlaag draaibaar was geweest om het CM logo recht te zetten.