De 935 in z’n originele vorm.
Met nog de extra 915 erbij.
Of toch maar als 2 losse systemen?
Het beestje toen hij aardig op weg (maar nog geheel af) was. Wat een ding.
Nog maar een foto van de voorkant. Beetje te veel licht er op misschien, maar het toont wel het karakter van de kast.
Normaliter kom ik vrij snel tot mijn conclusies, zo ook bij de Stacker. Bij het uitpakken was ik eigenlijk al verkocht. Kwalitatief valt er gewoon niets aan op te merken. De uitstraling is inderdaad wat ‘mannelijk’, maar het geheel blijft gewoon extreem indrukwekkend om te zien. Zeker als je de hele toren op tafel zet is het echt even schrikken. En hoe hard ik mn best ook deed kon ik geen systeem bedenken wat niet zou gaan passen.
De goedkoopste is het niet, maar je kan zien dat er aardig werk in zit, en met de absolute top kwaliteit en afwerking is de prijs allerminst begrijpelijk. Alternatieven wat betreft mogelijkheden zijn veelal flink duurder, en een echte directe concurrent is er niet, dus vind ik dit niet een te gek bedrag voor wat je krijgt.
Er zijn natuurlijk wel wat kleine kanttekeningen. Allereerst zou ik hopen dat het 925 deel ook los verkrijgbaar zou zijn voor systemen welke het 915 deel niet nodig hebben, en gebruikers zelf eventuele extra modules laten aanschaffen. Dit in plaats van direct 1 extra deel standaard maken, iets wat natuurlijk in de prijs verwerkt zit. Vooral de uitstraling, top kwaliteit, en de zeer stakke getinte window van de 925 zou het een concurrerend los staand ATX-toren product moeten maken. Het ontbreken van deze optie lijkt mij dan ook marketing-technisch een gemiste kans. Echter mijn voornaamste kanttekening is dat het sterkste punt van de 935, de flexibiliteit en alle mogelijkheden, ook wel eens precies dat kan zijn wat hem van ongekende populariteit af zou kunnen houden. Populariteit welke hij in mijn ogen dik verdient, maar ik krijg het gevoel niet uit mn hoofd dat de Stacker voor (te) veel systemen gewoon te groot is.
Er zijn natuurlijk wel zat situaties waar die mogelijkheden gewenst of nodig zijn. En niet alleen dat, het kan ook gewoon als enthusiasteling heel erg leuk zijn om een case te hebben waar je echt alles mee kan, los van of je het nu echt nodig hebt. Één van de meest veelzeggende dingen is dat deze case mij echt totaal anders heeft doen denken. Niets ligt voor de hand, en voor het eerst doet een case mij afvragen wat ik als volgende ga aanpassen. Niet alleen bleef ik er over denken wat nog er mee te doen, maar ik had er ook vooral veel plezier in, en dat is iets wat ik bij een computer case toch heel uniek vond. Misschien toch een grotere waterkoeler en wat HDD’s 1 kastje hoger plaatsen? Of toch maar eens een custom waterkoeling overwegen? Misschien gewoon enkel nog wat ventilatoren erbij om de airflow wat te veranderen? of misschien maak ik er toch maar 2 losse systemen van… of 3? De Stacker is gewoon een ongekend veelzijdige case, met eindeloze mogelijkheden. Als ik een beetje google naar reeds complete Stackers zie ik echt enorm mooie, en compleet verschillende, resultaten. Of het nu om enorme torens gaat, of 2 systemen op 1 plek, er lijken zat gebruikers te zijn die van alle opties uitstekend gebruik maken.
Als ik alles zo opnieuw door lees, heel veel plusjes zie, en slechts een zeldzaam minpuntje, mag het duidelijk zijn dat de Cooler Master HAF Stacker Window een top-case is. Daarnaast, nogmaals, heb ik nimmer zo veel plezier beleefd aan een case, of tijd verspilt met er gewoon lekker naar zitten staren, dan wel zitten te denken wat ik er nog mee wil doen. Ik kan dan dus ook niet anders dan concluderen dat als je een ATX en mITX systeem wilt combineren, gebruik wilt maken van de abnormale hoeveelheid inbouw opties, of gewoon lekker iets compleet anders, opvallends, of inspirerends wilt, je aan de Cooler Master HAF Stacker een hele goede koop hebt.