Het inbouwen van de 925 is eenvoudig. Je kan er EATX mobo’s in kwijt, maar ik gebruik een ATX mobo. De zee van ruimte maakt het bouwen makkelijk, zo ook de grote gaten aan de bovenkant van de case. Allemaal echter vrij standaard bij een relatief forse tower. De grote uitsparing voor het moederbord aan de achterzijde is welliswaar te verwachten, maar wel een plus, daarnaast ga ik de data storage in de 915’s zetten, en ga ik in de 925 enkel met een SSD aan de slag, welke eenvoudig achter het mobo te monteren is met 2 meegeleverde schroefjes. Overigens komt daar natuurlijk een grotere SSD voor in de plaats om ruimte te hebben voor games, maar heb ik voor de foto’s even de SSD van de server/nas gebruikt. Voor een game-systeem is enkel 1 120GB SSD uiteraard krap.

600,474

ATX bordje is makkelijk inbouwen met zo veel ruimte er om heen.

600,556

Uitsparing voor backplates cpu koeling en SSD plekje in beeld.

Tijdens het inbouwen merk je wat kleine zaken op, zoals de dempers voor de PSU, en de goed herbruikbare expansion slot schroeven. Kleine details welke je het gevoel geven dat je waar voor je geld krijgt, en dat dit meer is dan enkel een enorme toren die toevallig stapelt.

600,674

Herplaatsbare expansion sloten is wel zo netjes.

Kabelmanagement kom ik zo op terug, dus skip ik direct even verder. De 925 is gewoon eenvoudig te bouwen als elke andere gangbare ATX tower. Uiteraard nog wel even een foto’tje met de window er op, en een foto’tje van de achterkant. Ziet er goed en strak uit, en de mogelijkheden voor custom waterkoeling zijn ook voor een leek zichtbaar. Vooralsnog ben ik gewoon blij met mijn relatief eenvoudige kant-en-klare setup.

600,585

De 925 een paar minuutjes later. Eitje.

600,577

Even kijken hoe het er uit gaat zien met window straks…

600,631

En van achteren…

Toen dus de 915. Ook eenvoudig te doen gezien alle panelen er af komen. Moederbordje erin, PSU erboven, DVD-RW schuif je de bay in (ja, af en toe komt ie nog van pas). Appeltje eitje. Vind het persoonlijk wel fijn dat ik met niet-kleine handen een mITX kastje toch zonder enige frustratie kan bouwen, maar eigenlijk is de 915 natuurlijk niet te vergelijken met een ‘echt’ klein mITX systeem. Anderzijds is er eventueel wel plaats voor enorme grafische kaarten en bijpassende koeling in de 915, wellicht wel een plus voor sommigen.

600,422

600,527

Ruimte voor cpu koelers in de 915R is beperkt vanwege de voeding.

De HDD trays (dit geldt uiteraard voor alle delen) zijn eenvoudig en tool-less te bereiken en gebruiken, en wederom ook prima stevig. 2.5” drives plaats je in dezelfde tray, maar worden wel met schroefjes vast gezet. In het eerste 915 deel plaats ik de boot-SSD en 2 HDDs, het tweede 915 deel krijgt 3x3HDD bays, dus hoe lastig die is om te bouwen kan je natuurlijk raden. Wel een klein pluspuntje van de HDD bays is dat de aansluitingen niet diep zitten, dus kan je ze eenvoudig benaderen met welk type kabels dan ook jouw voorkeur heeft.

600,524

Een bracket, jaja.

600,563

3.5″ HDDs gaan toolless, SSDtjes schroef je vast.

600,425

600,419

De 915’s ‘af’ van voor en achteren. Duidelijk zichtbaar de i/o en psu covers op het deel waar enkel de HDDs in zitten.

600,334

De mITX 915R “af”

600,387

De HDD 915 met bays geplaatst.

600,497

En met HDDs er in.

Wat betreft het inbouwen van de CM Stacker gaat het niet om wat eenvoudig of lastig is. Eenvoudig is het wel, maar het probleem zit hem in het bedenken wat jij nu daadwerkelijk met die case wil gaan doen. Zodra je dat op een rijtje hebt is de kans groot dat de Stacker er plaats voor heeft, en is het uiteindelijke bouwen dan wel niet opmerkelijk, maar zal het resultaat dat zeker wel zijn.



Wat betreft de 925: In 1 woord: Uitstekend. Wederom pluspunten. Waar CM bij o.a. de Silencio reeks het wel eens krap maakte heeft de Stacker niet alleen overal gaten voor kabelmanagement, maar vooral ook voldoende ruimte achter de tray. Ik ben zeker niet de geduldigste, maar het kabelmanagement nam misschien 5 minuten in beslag. De PSU zit vrij dicht op het mobo, dus echt zorgen over de lengte van PSU kabels heb je niet, en aan de achterzijde gaat het paneel zelfs met enkele kruisende kabels eenvoudig dicht. De opvallende lezer zal zien dat de SSD inderdaad niet aangesloten is, gezien daar zoals ik zei een andere voor gaat komen. Maar die 2 kabeltjes, en eventueel nog flink meer ook, gaan geen problemen geven met het vlot wegwerken van het geheel. Binnen een paar minuutjes zag alles er gewoon goed uit, super dus.

600,495

Voldoende gaten, en netjes afgedekt met rubbers ook.

600,590

2minute kabelmanagement

600,554

Ziet er van voren direct gewoon netjes uit.

De 915 is een ander verhaal. Gezien het een open constructie is is er dus geen echte ruimte achter een paneel of iets dergelijks. De kabels uit de airflow halen is echter geen probleem, gezien je boven in de case, en langs de randen (dus onder/boven de ventilatoren) voldoende ruimte hebt om een flink aantal kabels te laten lopen. Gezien de case geen window heeft, zijn de kabels dan normaliter ook uit het zicht. De 915 heeft echter flink wat ventilator opties, en daar kan je wel iets door spieken. Ik moet wel zeggen dat om dat laatste beetje detail toch ook wat mooier te maken, ik een andere PSU zou plaatsen, dan wel sleeves om de kabels zou zetten, want die kleurtjes zien er m.i. niet uit, zelfs al zie je ze niet of nauwelijks van buiten af. Gelukkig is dat echter makkelijk te verhelpen.

600,359

De 915 kabels ‘weggewerkt’ tot zover mogelijk. Toch maar een PSU met zwarte sleeves bestellen, of enkel sleeves voor de huidige..

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.