Let op: Resultaten zijn sterk afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte chip, maar ook de behuizing waarin je ze gebruikt. Hou altijd je temperaturen in de gaten als je gaat overklokken, ook met zeer krachtige koelsystemen. Reviews als deze dienen dan ook voornamelijk als een product-prestatie-vergelijking, en zijn geen garantie dat je bepaalde temperaturen of overklok met een koeler kan bereiken.
De eerste resultaten zijn niet extreem spannend. De 212X hangt een beetje rond vergelijkbare 120mm luchtkoelers, de TX3i blijft daar een paar graden achter maar doet het prima vergeleken met de 92mm concurrenten. Nemen we de prijs in overweging dan kan je de koelprestaties van beide prima noemen, uiteraard wetende dat er hier en daar wordt bespaard bijvoorbeeld door het niet vernikkelen van het koper, de gekleurde kabels, of de verpakking.
Hoewel de resultaten wat suf lijken stuurt het deze review richting de conclusie dat deze koelers gewoon prijs-prestatie beestjes zijn zonder echt spannende elementen. Ook de geluidsproductie valt binnen die beschrijving. Beide koelers blijven uitstekend stil op lage toeren, zijn acceptabel maar praktisch iets te luid op de volle 12 Volt, echter op een stille tot normale PWM setting of een handmatige 7 Volt hoef je ze geen moment te horen.
Normaliter zetten we koelers enkel op hetzelfde systeem in de review. Om in perspectief te zetten dat één CPU de andere niet is haal ik de resultaten erbij van de TX3i op een Intel Core i7-6700 in een Cooler Master Silencio 352, een leuke mid-range tower waar je hem normaliter in zou verwachten.
Met het standaard PWM profiel zien we in de AIDA64 stabiliteitstest, inclusief de zware FPU belasting, de processor zo tegen de 50 graden aan hikken met de koeler op grofweg 1700 RPM. Aanzienlijk lagere temps dan op de 4770K waar wij op testen. Niet alleen bevestigd dit dat je reviews beter kan gebruiken als vergelijking dan als indicatie welke temperatuur je mag verwachten, maar het geeft ook aan dat een eenvoudige instapper als de TX3i in feite geen moeite heeft met een toch pittige Core i7. Zeker wanneer je niet kan (of gaat) overklokken zijn dergelijke temps in een complete build een uitstekend uitgangspunt. Er is daar tevens meer dan genoeg ruimte om de ventilatoren nog wat stiller te houden, wat wij uiteindelijk ook deded. Een maximum van 1500 RPM bij extreme belasting is een mooi uitgangspunt voor de TX3i, althans op deze i7-6700.