Zoals je in de specificaties kon zien heeft de Shadow een redelijke stock koeling setup met wat extra opties. Twee standaard ventilatoren mag eigenlijk wel voor de prijs, maar het blijft een plusje. Ventilatoren welke overigens prima presteren op gebied van airflow en geluidsproductie. Deze twee ventilatoren zullen ongetwijfeld voldoende zijn om de meeste gangbare en moderne systemen te koelen. Echte heethoofden (zoals de door mij gekozen HD4870 overigens) kunnen een optionele extra intake natuurlijk wel waarderen als je ze gaat overclocken.
De meegeleverde 120mm outtake ventilator achter
De meegeleverde 120mm intake ventilator voor
Ruim voldoende dus voor de doelgroep van een 60 euro case. Extreme overclockers moeten natuurlijk wel onthouden dat de maximale setup 3x 120mm intake, 1x 120mm outtake is. Ruim voldoende, maar voor maximale koelprestaties zijn er wel wat alternatieven op de markt. Als voordeel vind ik dan echter weer dat het niet hebben van meer koelopties de Shadow als geheel beter gesloten houdt; ik kan een dichte boven en zijkant wel waarderen in plaats van enorme roosters in alle panelen van je case.
Ondanks dat ik lastig koelprestaties kan vergelijken van cases onderling (verschillende hardware e.d.), zal de Shadow zoals ik zojuist al noemde gewoon prima in staat zijn alle gangbare systemen adequaat te koelen. Mijn HD4870, met enkel de stock ventilatoren, blijft onder zijn limiet, en moderne GPUs zijn een stuk zuiniger en minder warm.
Ik begin er ondertussen al aan te wennen: minder koel-mogelijkheden heeft een positief effect op de geluidsoverlast. De Stock ventilatoren zijn prima stil, en ook de cpu ventilator (welke toch op leeftijd is) valt praktisch geheel weg. De Shadow heeft aan mij een lastige klant gezien de HD4870 best wat geluid kan produceren, en de HDD ook niet de stilste is, maar ik was erg tevreden over het resultaat. De 4870 klonk rustig, en de HDD was tijdens zware activiteit wel net iets hoorbaar, maar toch goed gedempt. De demping vanwege de constructie met de dichte panelen en het deurtje aan de voorkant zijn zeker prima te noemen, en als je je componenten goed uit zoek is er geen reden waarom de Shadow niet voor super-stille systemen gebruikt kan worden.
De Shadow komt met stoffilters op alle intake plaatsen. Er zit een vast geplaatst filter bij de PSU intake, en de optionele 120mm plaats onder in de case. Deze zijn dus wel te stofzuigen van onderen, maar van buiten te verwijderen.
De vaste filters voor de PSU en optionele 120mm intake onder
Het stoffilter voor de 2 intake ventilatoren voor in klik je eenvoudig los om hem grondig schoon te maken. Net als de andere filters ziet hij er gewoon in orde uit.
Klik in/uit filter voor in de case, eenvoudig in zijn geheel los te halen.
Wat je uiteraard wil in de Shadow is een over-druk in je case creëren, dan loopt alle lucht die je case in komt door de filters, en blijft je systeem stof-vrij. Gezien je maar 1 outtake ventilator kan gebruiken zal dat sowieso geen probleem zijn, maar ik zal vermoedelijk kiezen om een 2e intake voor in de case te zetten naast de standaard aanwezige ventilator. Op de foto van het front filter heb ik de standaard front ventilator er even uit gehaald. Ik ben namelijk nog aan het twijfelen of ik daar led ventilatoren in wil zetten, om o.a. de kleine gaatjes onder in de deur ook te verlichten.
Maar conclusie met betrekking tot de stoffilters: gewoon in orde.