De Ronin is een standaard formaat ATX kast, dus over het inbouwen van de basiscomponenten valt weinig spannends over te melden. Tijdens het inbouwen kwam echter een toch wel vervelend probleempje naar voren: De uitsparing achter het moederbord voor cpu-koeler-backplates was niet groot genoeg om de backplate van mijn AMD bordje te vervangen (de onderste twee schroeven schroefgaten zaten simpelweg onder de uitsparing). Oftewel nadat ik het moederbord had geplaatst moest deze er weer uit om de backplate aan te passen. Gelukkig hoeven de meeste gebruikers dat nooit of slechts 1 keer te doen, maar het is toch wel jammer, daar voor zit dat gat er tenslotte.

600,693

Hier zie je dat de uitsparing niet groot genoeg is om de stock backplate te verwijderen van mijn ASRock 970 Pro3 R2.0

600,508

Het geheel ziet er al snel goed uit.

600,670

Voor de liefhebber, de BitFenix Spectre Pro LED welke ik in deze build heb gebruikt, Een ventilator die goed bij de case past is toch erg leuk.

Naast dat het een vrij standaard maat kast is, merk je dat de indeling ook wat eenvoudig is. SSDs gaan simpelweg in dezelfde brackets als de 3.5” HDDs. Dit is prima natuurlijk, maar al met al niet erg spannend. In een review elders werd genoemd dat de tool-less 5.25” locks niet heel stevig waren, echter mijn dvd+rw drive ging er prima in, en zat gewoon goed vast, dus geen problemen daar. De 3.5” HDD brackets vind ik echter wel erg dunnetjes (flimsy) aanvoelen, en kan je eventueel wat verstevigen met een optioneel schroefje, echter eenmaal in de bay zitten ze gewoon prima strak.

600,491

Tijdens het bouwen merk je al dat er redelijk wat ruimte zit voor de ventilatoren, maar ook kabel-management. Daarnaast is er uiteraard voldoende ruimte voor tower-cpu koelers en lange videokaarten. De case-kabels zijn relatief kort, wat normaal gesproken geen nadeel is, zeker niet voor het wegwerken van de kabels. Enige nadeel in combinatie met het door mij gekozen moederbord was de locatie van de interne USB 3.0 header. Vaak zit die rechts aan de zijkant, nu zat hij helemaal links op het bord, en moest de USB 3.0 frontpanel kabel dus midden door de kast. Maar dat heeft meer met het mobo dan de case te doen.

600,402

Flinke ruimte boven in voor koeling, en ruimte boven het moederbord voor kabelmanagement.

Paar kleine puntjes dus wanneer je aan het bouwen gaat, maar wel te overzien. Ik was persoonlijk na het bouwen die puntjes al bijna vergeten, en gewoon heel erg blij met het resultaat.

600,560

Toch leuk om een beetje een thema aan te houden. Zwart/Rood in dit geval, ik vind hem goed staan, en toch kost het ook niet veel.

600,633

Het resultaat van het inbouwen met de Stealth Cover en de window er op. Vind de Ronin er zo erg goed uit zien.



Kabelmanagement in de Ronin is wellicht van wat minder belang omdat de stealth cover één en ander af dekt, maar gelukkig zijn de kabelmanagement opties ruim aanwezig als je er voor kiest die cover niet te gebruiken. Het resultaat wat je in de fotos ziet was in ca 2 minuten met 2 (of waren het er toch 3?) tie-wraps bereikt, vooral omdat de ruimte achter het mobo voor kabelmanagement voldoende is, dus dat je niet te veel tijd hoeft te besteden aan het vermijden van kruisende kabels achter je tray.

600,507

2-minute kabelmanagement van voren. Prima toch?

600,604

En van achteren…

600,580

En met de cover er op…

Fijn is de ruimte boven het moederbord dat de 8-pin connector netjes achterlangs kan. Maakt het geheel toch mooier. Vooral de geheel zwarte kabels laten het geheel ook goed uitzien. Enige wat ik ergens stiekem had gehoopt, omdat het er toch beter uit ziet, zijn de rubberen afdekjes voor kabelmanagement gaten, wat je in veel luxere cases ziet. Maar al met al, heel snel een erg goed resultaat bereikt met de Ronin.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.