In veel opzichten kan de BitFenix Prodigy M nog uitstekend mee, en dat zal vermoedelijk ook een rol hebben gespeeld bij het opnieuw uitbrengen van een variant. Het ontwerp is niet minder geschikt voor 2015 dan het voor 2012 was, en het toevoegen van meerdere kleuropties zal toch ook zeker wel aanspreken. Het moet ook worden gezegd: Het design van de Prodigy laat zich ook goed lenen voor dergelijke hippe kleurtjes.

Het hergebruiken van het Prodigy-M/Phenom-M interieur brengt ook de oude minpuntjes weer met zich mee. Zo ontbreken stoffilters nog altijd en is kabelmanagement in de mATX variant gewoon matig; je hebt bij wijze van spreken een meter ruimte voor je luchtkoeler, maar luttele millimeters achter je moederbord tray. Er valt wel wat van te maken, en met een gesloten uitvoering is er ook prima ruimte in de omgeving van de voeding om de kabels toch uit de airflow te houden, maar het maakt een windowed Prodigy-M een stevige uitdaging als je je build flink wilt vullen. Zoals je onder ‘inbouwen’ kon lezen moet je tevens rekening houden met een aantal elementen bij het uitzoeken van je componenten, let daar dus even op voor je eventuele aanschaf. Het is allemaal te overzien of te voorkomen, maar wel van cruciaal belang!

Hoewel ik al te graag overtuigd had willen zijn van het windowed zijpaneel blijf ik tot mijn spijt zitten met het idee dat de Prodigy M in de standaard gesloten versie gewoon de betere, meer praktische en veel vlotter te bouwen uitvoering is. Ondanks dat het met planning en een dosis tijd en geduld allemaal wel te doen is is het ook veilig om te stellen dat wat ‘doordacht binnenwerk’ betreft sommige concurrenten de iconische Prodigy toch wel hebben ingehaald, en als je niet design gebonden bent kan ik mij goed voorstellen dat (wanneer een window gewenst is) de concurrenten wat aantrekkelijker worden. Met de Pandora liet BitFenix al zien dat ze in staat zijn om ook mooie en praktische binnenwerken neer kunnen zetten, dus hoewel de extra kleurtjes van de Prodigy M een leuke laatste toevoeging zijn is het volgens mij nu wel tijd om dat interieur nu echt achter ons te laten.

Het eindresultaat maakte de opmerkingen tijdens het bouwen gelukkig wel weer grotendeels goed. Zware panelen, mooi zwart binnenwerk, genoeg ruimte voor een stevig game-systeem met eventueel waterkoeling, ruimte voor dikke grafische kaarten en zelfs SLI of CF opstellingen, een indeling die je systeem en vooral ook je grafische kaart goed laat koelen en een zeer, zeer goed dempende en van nature stille werking. Laten we ook niet vergeten: met een beetje planning en liefde ziet het geheel er m.i. heel erg tof uit, en de behuizing an sich blijft ook gewoon een toffe verschijning met zijn grote handsvaten en zwarte elementen. Zowel met een test-build met window, waterkoeling, en wat extra LEDs als een gesloten build enkel aangevuld met wat verlichting aan de onderzijde mogen er zeker wezen, dus zoals je kan zien maak je met een klein beetje aandacht de BitFenix Prodigy M tot iets wat lekker opvalt op een LAN-party, of gewoon stoer staat thuis op tafel.

Je kunt de BitFenix Prodigy M vinden in tal van (web)shops via de onderstaande prijsvergelijkers.
Prijzen en levertijden @ Hardware.info
Prijzen en levertijden @ Tweakers.net

Enkele hogere res fotos voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:
250250250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.