De BitFenix Pandora is een hele toffe behuizing om mee te werken. Het is een behuizing om te showen, en hij helpt je daar graag een handje bij wanneer je voor de windowed versie gaat. Zo kan je je SSD laten zien, kabelmanagement is uitstekend te doen en laat geen onnodige kabels in het zicht (inclusief het grootste deel van de voedingskabels ondanks de beperkte ruimte achter het mobo tray), aluminium panelen en een aparte (en erg smalle) vormgeving maken het geheel een plaatje om te zien, en het TFT paneel geeft een leuke extra wat we zelden in behuizingen terug zien.
Al dat moois komt niet zonder consequenties. Zo zal je een SSD moeten uitzoeken die er goed uit ziet bij de windowed versie wat mogelijk een meerprijs tot gevolg heeft (Bijvoorbeeld de Samsung 850 voor de zwarte variant, Plextor M6S of een Intel voor de zilverkleurige), kabelmanagement vereist enige planning en een dosis geduld en zowel aluminium als het zwarte plastic paneel is gevoelig voor krassen als je er niet voorzichtig mee om gaat. Uiteraard zijn dat inherente consequenties waar BitFenix weinig aan kan doen zonder de vormgeving geheel aan te passen, dus hoewel ik het ze niet kwalijk neem moet je er wel over nadenken.
Wat ik wel denk waar ze zelf meer mee hadden kunnen doen is het TFT scherm, want je kan plaatjes weliswaar leuk weergeven, maar daar houdt het op. Een mooie GUI bijvoorbeeld, het plaatje aanpassen aan de game die je laadt, of animaties laten weergeven? Via een applicatie de CPU temperatuur laten weergeven? De API is beschikbaar, dus wie weet komt er nog eens een update, maar voorlopig is dat afwachten. Daarnaast is de weergave in eerste instantie wel aardig, maar zijn de kijkhoeken en zwart-/contrastwaardes matig wat bij nadere inspectie toch vlot opvalt. Een gemiste kans om het geheel nog meer te laten knallen.
Kijken we naar de basis features dan doet de Pandora het keurig. Inbouwmogelijkheden zijn voldoende voor een mooie HTPC of een zeer stevige game-pc, stille builds zijn mogelijk, waterkoeling kan in de vorm van een 120mm en/of 240mm radiator, je krijgt er twee ventilatoren bij, het TFT paneel is wel heel erg eenvoudig te gebruiken, frontpanel met 2x USB 3.0 voldoet, stoffilters zijn aanwezig aan de onder-, voor-, en bovenkant. Het mag dan an sich wel geen goedkope behuizing zijn, voor een product met deze uitstraling en aluminium panelen is het zeker wel een scherp geprijsd beestje en is de prijs-kwaliteitverhouding dik in orde. Enkel de meerprijs van het TFT paneel bovenop de Core versie vind ik gezien de uitvoering van dat paneel aan de hoge kant.
Inhoudelijk zit het dus wel snor met de Pandora, maar dat is secundair. Waar het om gaat is dat wanneer jij dit mooi vindt dat je er dan een superstrakke en toch praktische computer van kan maken, en is zeker het geval. Het is werkelijk een pracht van een behuizing om te zien, en de louter positieve reacties van mensen die deze build (of enkele foto’s ervan) hebben gezien beloven ook veel goeds. Een degelijke basis, een flinke dosis originaliteit en een werkelijk super uitstraling maakt de BitFenix Pandora een behuizing die je met een gerust hart op je wenslijstje kan zetten.
Je kunt de BitFenix Pandora vinden in tal van (web)shops via de onderstaande prijsvergelijkers.
Prijzen en levertijden @ Hardware.info
Prijzen en levertijden @ Tweakers.net
Enkele hogere res foto’s voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie: