Wat mij in de laatste jaren is opgevallen dat je, in grote lijnen, wel redelijk in kan schatten hoe een bepaalde fabrikant een behuizing uitvoert; consequent focus op specifieke elementen, en mindere trekjes zie je ook vrij structureel terug. BitFenix weet structureel dan ook wel op te vallen met ‘andere’ verschijningen en wat vooruitstrevende features. Dat zien we hier terug in onder andere de gebogen panelen, het LCD schermpje voorop waarmee je zelf je eigen logo of plaatje voorop je pc kan hebben, en het prima doordachte interieur om een strakke build neer te zetten. Ook zijn ze in de regel attent op liefhebbers van waterkoeling of gewoon ‘meer’ koeling; opties zat. De ‘BitFenix trekjes’ zijn echter ook weer aanwezig, bijvoorbeeld door sommige elementen net weer niet helemaal doordacht te hebben (of bij wijze van besparing net de puntjes op de i niet te zetten). Zo is het LCD scherm nog altijd wat aan de goedkope kant wat gevolgen heeft voor de kijkhoeken en is de bevestiging van de (iets te dunne) zijpanelen te licht waardoor je eenvoudig krommingen ziet als je je kabels niet goed strak afwerkt. Dit laatste is knullig omdat het gefixt had kunnen worden met wat meer bevestigingspunten.

Voorop staat dat je met de BitFenix Pandora ATX een hele toffe build neer kan zetten, en vooral het uitgewerkte interieur speelt daar een grote rol bij. Inbouw en koelopties zijn meer dan prima, PSU cover is goed uitgewerkt (groot en met voldoende gaten), ruimte bovenop de behuizing is een mooi pluspunt waar menig ATX tower niet aan kan tippen, en als dit ontwerp je aanspreekt komt er 1-2-3 geen alternatief bovendrijven die er echt op lijkt. Ergens vind ik de move van aluminium naar staal jammer, maar het zorgt ervoor dat de grotere ATX variant niet duurder is geworden dan de kleinere alu variant, en het heeft stiekem wel voordelen voor het onderhoud terwijl je, zeker zonder goed licht, er niet heel veel mee verliest. Hoewel het materiaalgebruik de Pandora vervolgens meer ‘dertien in een dozijn’ maakt blijft de vormgeving gelukkig ‘anders’ genoeg. Feit blijft echter dat je voor hetzelfde geld veel alternatieven op de markt hebt die vergelijkbare features bieden (zoals een PSU cover) of zelfs meer (PWM fan hub, meer ventilatoren) terwijl de gemiddelde bouwkwaliteit in deze klasse zeker niet onder doet voor wat BitFenix hier neer zet. Wel ben ik een voorstander van meer keuze wat ‘iets kleinere’ ATX torens betreft, want de Pandora is redelijk bescheiden afgemeten in een veld van fysieke reuzen. Ik vind de Pandora ATX uiteindelijk wel een stap in de goede richting vanaf de kleinere variant, vooral wat het inbouw en afwerk gemak betreft, maar de kicker van de conclusie van de originele Pandora blijft grotendeels gelijk: Als je je aangetrokken voelt tot dit ontwerp kan je er echt iets moois van maken, maar laten we het ontwerp los dan staat de Pandora onder flinke inhoudelijke druk van andere ~120 euro behuizingen.


Interesse in dit product? Door de onderstaande prijsvergelijker te gebruiken vind je de beste shops, de beste prijzen, en steun je tevens onze site! Alvast bedankt! (Powered by Hardware.info)[hwiprice hwiid=”330541″ numshops=”5″]
Enkele hogere res foto’s voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:
250250250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.