Opvallende behuizingen draaien primair om de uitstraling, en daarna pas om de prijs. Je moet de Aegis in eerste instantie mooi vinden, want als het je smaak niet is maakt de prijs-prestatie weinig uit. Kijk je naar de prijs van de Aegis (non-Core) dan speelt deze behuizing in de categorie met onder andere de Fractal Design R4, de CM 690 III of Silencio 652S, maar ook de Phanteks Enthoo Pro, om maar even een paar prijs-kwaliteit beestjes te noemen die op gebied van materiaal en degelijkheid de Aegis toch onder druk zetten. Dat zijn wel forsere ATX behuizingen, die wat features betreft (ICON Display, Fancontroller, brackets voor waterkoeling) echter weer een stapje achter lopen.
De BitFenix Aegis naast de NZXT Phantom 820 om de afmetingen een beetje in perspectief te zetten. De Aegis is een relatief compact kastje.
Kijken we naar behuizingen met meer vergelijkbare afmetingen, en nemen we in overweging dat er ook een Aegis Core is, dan zien we niet gek veel directe concurrenten. De Fractal Define Mini, de NZXT S340, en de Corsair 350D zijn dan populaire kasten die naar voren komen, en ook ITX behuizingen zoals de SilverStone Raven RVZ01, en kubus behuizingen zoals BitFenix hun eigen Prodigy en Phenom komen dan in beeld. Stuk voor stuk degelijke cases die wel als echte alternatieven kunnen worden gezien, maar wat uitstraling betreft zijn dat (met uitzondering van de S340) toch wel dusdanig andere stijlen dat smaak vermoedelijk de doorslaggevende factor zal blijven.
In absolute termen zijn de core features zoals de fancontroller, de stoffilters en koelmogelijkheden gezien de prijs erg goed, wat waterkoeling mogelijkheden betreft zelfs uitstekend. Als je de Core variant beoordeeld krijg je voor 75-80 euro een zee aan mogelijkheden en features ten opzichte van de meeste concurrenten. Het ICON Display is tevens een unieke feature (al betaal je er wel wat voor), en ook de hulp dit BitFenix je biedt met het tonen van een mooiere build met onder andere een PSU cover is iets wat de meeste alternatieven simpelweg niet bieden. Enkel Phanteks en NZXT laten tegenwoordig dergelijke interne show-hulp zien. Dat de uitvoering van het binnenwerk van de Phanteks Enthoo Pro of Evolv mITX een klasse steviger is dan de Aegis moet wel worden gezegd, maar je moet er wel met je vingers aan gaan zitten of er van dichtbij naar gaan kijken om het te kunnen zien.
Uiteindelijk valt ook de Aegis binnen de verwachtingen die BitFenix keer op keer schept wat prijs-kwaliteitverhouding betreft. Bitfenix heeft in grote lijnen twee soorten behuizingen: Betaalbare alternatieven met een scherpe prijs-prestatieverhouding (Denk aan de Merc’s, Comrade, etc), en modellen die misschien wel een tientje of wat goedkoper hadden mogen zijn, maar tevens dusdanig anders en opvallend zijn dat het aanwijzen van een echte concurrent praktisch onmogelijk is. Dat laatste ging op voor de Pandora, en gaat wederom op voor de Aegis.