be quiet! Dark Base Pro 900 rev 2 review
Voor de meeste systemen, zelfs hele dikke bakken, is meer dan ca 150 euro uitgeven aan een case overbodig. Maar wat als je wel wat meer budget over hebt, misschien toch iets groters wil, of heel graag je kast links van je wilt zetten en toch je volledige systeem wilt kunnen zien? Daar was de be quiet! Dark Base Pro 900 voor de we een tijd terug al bekeken, en met de 2e revisie claimen ze één en ander verbetert te hebben. In de onderstaande video legt Nada je alles uit.
Samenvatting
Een korte samenvatting voor zij die geen video kunnen of willen kijken. Als je verder scrollt vind je ook de specificaties vanuit be quiet! zelf
De Dark Base Pro 900 laat nog altijd positieve gevoelens achter. Hij is groot, maar vooral stevig, netjes afgewerkt, en feature packed. Nog altijd zien we dat enorm flexibele chassis die je volledig om kan keren als je dat wilt, zo veel cases die je systeem links kunnen showen zijn er niet, en kleine verbeteringen zoals de toevoeging van de zwarte randjes in het glas zodat je de randen van het frame niet meer ziet, en de toevoeging van een USB 3.1 Type-C poort op het I/O zijn enorm welkom boven de oude versie. Dat zijn echter slechts aanvullingen op wat reeds een heel compleet totaalpakket was met o.a. fan controller, drie hele degelijke fans, led strips, RGB controller, en natuurlijk die fijne Qi charger om je mobiel draadloos mee op te laden. Hij kwam al niet tekort aan features, en dat gevoel is nu nog sterker geworden.
Aan ruimte heb je ook geen gebrek, of je nu een HDD stapelaar bent of voor dikke radiatoren wilt gaan, of de meest extreme videokaart kwijt wilt. Wat dat betreft geen zorgen. Welke zorgen hebben we wel? Naast het feit dat hij natuurlijk niet goedkoop is, nogmaals dit soort bedragen zijn nimmer echt noodzakelijk om uit te geven, eigenlijk vooral het feit dat het aluminium wel erg besmettelijk blijft voor vingerafdrukken. Het is inherent een stuk mooier dan het borstel-plastic effect wat Corsair graag gebruikt, maar zodra er vingers opzitten dan zakt het gevoel wel aardig omlaag. Niet aanzitten is het motto, of een doekje in de buurt houden want vergeet niet dat als je ze echt lang laat zitten je er niet meer vanaf komt. Met dat in het achterhoofd is het jammer dat je op het paneel moet drukken om bij de optische drives en fancontroller te komen, iets om rekening mee te houden.
Vanuit een ontwerp perspectief was de kast al knap gezien de flexibiliteit, en het feit dat er nu een PSU cover bij zit die aan beide kanten werkt maakt dat totaalplaatje wel echt compleet. Die kan je overigens ook los bestellen als je de eerste revisie al hebt, op welk moment je eigenlijk maar weinig mist om echt wakker van te liggen (USB Type-C en een zwart randje in het glas, pretty much); eigenaren van de Rev 1 zullen dus niet naar de winkel snellen voor de nieuwste. Heel erg is dat niet, want we waren al positief over de eerste revisie en waarom zou je een prima case significant veranderen. Ook in 2019 kan deze case nog prima met het luxe segment mee, waarbij vooral wat details zoals de afwerking toch weer positief op weten te vallen. Op dat vlak laat de Dark Base Pro 900 iets als de Cooler Master Cosmos bijvoorbeeld achter zich. En ook de meest recente hardware zoals de 32- core Threadripper en RTX 2080 Ti bleek geen uitdaging voor de drie stock ventilatoren. Voor de prijs verwachten we bijna niet anders, maar genoeg luxe cases in dit segment die niet met de degelijke fans komen zoals dit model. Al met al een mooie (grote) bak voor de liefhebber, met duidelijk veel aandacht voor details.
Deze case is o.a. te koop bij Megekko.nl
Vragen over onze reviews of de producten die we bespreken? Je vindt ons op:
– Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
– Techtesters YouTube
– TechtestersLive op Twitch
– Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
– Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)
Specificaties