De ASUS verpakking is zoals menig andere GPU. Aardig om te zien, prima veilig, maar verwacht niet meer dan een collectie karton. Intern vinden we wat kabelbinders, een driver-cd, en een handleiding alvorens we bij de kaart zelf kunnen komen. Hoewel één doos niet heel spannend is doet een stapel van drie GPU’s het hart natuurlijk wel even sneller kloppen. Los van het enkele getalletje ontlopen de verpakkingen elkaar overigens niet






De ASUS ROG Strix mag zich gerust een beauty noemen. Grotendeels zwart en donkergrijs maakt hem redelijk ‘stealth’, en de hoekige vormgeving van het frame en de ventilatoren dragen daar ook aan bij.








Wellicht vraag je je nu af welke kaart je hierboven ziet, en het is ook bijzonder lastig om ze van elkaar te onderscheiden. De GTX 1080 heeft een extra stroomaansluiting, maar los daarvan zie je feitelijk geen verschil met de 1070. Zelfs als je ‘slechts’ budget hebt voor een 1060 koop je praktisch de looks van het high-end model. Er is echter één element waarin de GTX 1060 verschilt, en dat is het RGB logo op de backplate. Waar de GTX 1070 en 1080 herkenbaar zijn aan het heldere logo (want LED daaronder), heeft de 1060 een mat grijs logo verwerkt in de backplate. Maar hoe je het ook went of keert, het zijn hele, hele dikke grafische kaarten. Nog wat impressies van de kaarten samen:









Laten we ook niet vergeten: De grijs/zwarte kleurstelling met enkel de LEDs als (instelbare) kleurelementen maakt de ASUS Strix varianten een stuk breder inzetbaar dan modellen die een dominantere kleurstelling hebben..

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.