Om te beginnen de verkorte specificaties van ASRock:


Het totaal overzicht van de specificaties is bijzonder lang, ik raad dan ook aan deze op de site van ASRock te bekijken:

http://www.asrock.com/mb/Intel/Z97%20Extreme6/?cat=Specifications

Enkele basis elementen en belangrijke onderdelen lopen we even door. Uiteraard betreft het hier om een moederbord met Socket 1150 en de Z97 chipset. Daarmee is hij geschikt voor de recente Celeron (als je een Celeron op dit moederbord zet kom ik je persoonlijk bezoeken), Pentium, Core i3, Core i5, en Core i7 processoren. Uiteraard is hij ook (juist) geschikt voor de k-series processoren, dus overklokken is mogelijk. Gezien het om een 12 phase design gaat, en het moederbord tot en met DDR3-3200 ondersteunt, is de ruimte aanwezig om serieus te gaan overklokken. Uiteraard zijn deze VRM’s en andere onderdelen voorzien van stevige heatsinks.

ASRock legt duidelijk de nadruk op een degelijke kwaliteit en een luxe uitstraling van de onderdelen, wat uiteraard ook mag bij een moederbord van 160 euro. We zien een nadruk op luxe heatsinks, mosfets, japanse caps, en ook een mooi zwart PCB.

Uiteraard is het moederbord Crossfire en SLI capable. Hoewel Quad-SLI mogelijk is zullen de liefhebbers van dergelijke systemen ongetwijfeld bekend zijn met de beperkingen van de Z97 chipset voor zulke extreme builds, en weten dat zij beter een X99 setup kunnen overwegen. Die optie laat ik dan ook buiten deze review.

Verder zien we een mooie algemene featureset, met de betere Realtek ALC1150 codec voor het geluid aangevuld met ASRock hun “Purity Sound 2” welke voor een nog betere geluidservaring zou moeten zorgen, 10 SATA poorten, een eSATA poort, 10 USB 3.0 headers, 5 USB 2.0 headers, en tal van andere aansluitingen. WiFi ontbreekt, al vinden we wel twee ethernet aansluitingen.

En uiteraard –de- feature, het Ultra M.2 slot. Heb je een ‘oude’ M.2 SSD? Ook daar hebben ze nog een plekje voor gemaakt. Je kan dus twee SSD’s in je moederbord kwijt zonder extra ruimte in de behuizing in te nemen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.