Bij het verwijderen van de panelen valt wederom de solide bouw positief op. Hetzelfde gaat voor de bouw van de binnenkant; alles voelt gewoon top aan. Waar in de tijd van de P180B de binnenzijde van een behuizing nog niet zwart werd gespoten is dat uiteraard nu wel anders, en ook de kabels zijn inmiddels mooi zwart gekleurd. Mocht je echt nostalgisch zijn zou je opmerken dat ook de uitsparing voor processorkoelers zeker niet gebruikelijk was in die tijd.
Toch moeten we al snel opmerken dat de vooruitgang op het gebied van interieur na die punten eigenlijk wel is blijven hangen. Een NZXT of Phanteks-esque PSU cover zien we niet, SSD’s mikken we gewoon ouderwets in de HDD cages (al zijn die wel aardig uitgevoerd), en het aantal openingen voor kabels bij gebruik van kleinere-dan-E-ATX moederborden is wat beperkt.
Aan de achterzijde is wel gedacht aan voldoende ruimte voor kabelmanagement, en ook het aantal ogen voor kabelbinders is keurig. Heel even lijkt iemand gedacht te hebben om slim te doen en een centrale fan-hub toe te voegen, maar gezien dit geen PWM model is maar simpelweg een hub waar je alle aangesloten ventilatoren de volle 12V krijgen is de praktische waarde van deze hub uiteindelijk zeer beperkt (en dan let ik héél sterk op mijn woorden). Als je goed kijkt zie je dat aan de kabels van de ventilatoren kleine blokjes hangen, dit zijn namelijk twee-traps controllers om de stock ventilatoren te beheersen, maar om die instellingen aan te passen moet je dus met je hand de behuizing in, en als je zelf ventilatoren toe voegt kan je met die handmatige switch ook weinig. Allemaal net niet helemaal handig doordacht, danwel verwachten ze dat je gewoon Antec fans erbij koopt met die controllers erbij, dat je deze allemaal op de hub aansluit, en dan handmatig éénmalig op je favoriete snelheid instelt.
Even zo onhandig doordacht is de manier waarop je eventueel een optische drive toe kan voegen. De 5.25” bays aan de bovenzijde kan je namelijk weinig mee gezien de gesloten aard van de P380, wat tot de vraag leidt waarom die (nu loze) ruimte niet is gebruikt voor meer 3.5” HDD bays. De ontwerpers bij Antec hebben gekozen om een plastic bracket mee te leveren waar je een slim line optische drive in kan schroeven. Waar dat bracket precies moet komen ontging ons in eerste instantie, maar wat blijkt is dat je die tegen het voorpaneel aan kan schroeven (nadat je deze eerst van de behuizing af schroeft). Niet alleen zit hij dan aardig voor de luchtinlaat van je behuizing, maar ik ben ook niet echt onder de indruk van de gevolgen voor de uitstraling als je de behuizing onder een hoek bekijkt, iets wat tenslotte realistisch is met een ‘windowed’ behuizing. Goed, ik zal het ze niet te zwaar aanrekenen gezien het ontbreken van 5.25” bays of optische drive voorzieningen meer en meer standaard zal worden, maar ik ontkom toch niet aan het gevoel dat iemand op het laatste moment heeft besloten even snel een stuk plastic in de verpakking te mikken, een weddenschap heeft verloren, of gewoon te veel had gedronken op de avond van het afronden van het design.
Zo zou hij dan moeten zitten. Tja.