De Aerocool Xpredator Cube is een typische Aerocool: Een ‘opvallend design’ met veel willekeurige details in de vele plastic elementen om vermoedelijke jonge gamers aan te trekken. Smaken verschillen en dergelijke ‘opvallendheid’ wordt in Europa veelal minder gewaardeerd dan in Azië, maar uiteindelijk beoordeel je de behuizing vanuit het oogpunt van iemand die zich tot een dergelijk ontwerp aangetrokken voelt. Als je het ontwerp tof vind maar geen rood/zwart wilt dan is Aerocool zoals vaker ook een leuke, want wederom leveren ze een behuizing in een flink aantal verschillende en wederom ook opvallende kleurstellingen. Als je kleurtjes wel leuk vind, maar de Xpredator Cube wat te ver vindt gaan, kijk voor de aardigheid nog eens bij de Aerocool DS Cube, waar een eveneens kleurrijke selectie soft-touch coating ontmoet in een stuk strakker design. Een persoonlijk favorietje.

Opvallende vormen en lijnen zijn voor dergelijke bedragen enkel mogelijk door veel plastic te gebruiken, en daarin ligt eigenlijk de zwakste plek van deze behuizing. Hij ziet er leuk uit, en doet het goed op foto’s, maar als je op de plastic elementen tikt met je vinger dan voelt het gewoon allemaal goedkoop aan. Op zich niet erg als dat enkel om de panelen zou gaan, wanneer zit je daar tenslotte aan, maar het opvallende flappen (of dragonscale?) concept aan de bovenkant wat in eerste instantie heel leuk lijkt voelt al snel ‘meh’ wanneer je aan het gammele hendeltje trekt en de flappen wat knullig open en dicht ziet gaan. Het ontwerp is absoluut opvallend en uniek, maar je weet wat de prijs is die je daar voor betaald: veel plastic en een wat goedkope feel.

Van het concept kubus behuizingen ben ik best gecharmeerd. Vooral de niet overdreven diepte komt soms goed van pas, terwijl je toch ruimte houdt voor hele grote processorkoelers en grafische kaarten, en ook voldoende SSD/HDD opslag hebt voor menig game-pc. Kabelmanagement is wel een kleine uitdaging met deze layout, al valt er met wat aandacht wel wat van te maken. Hoewel het inbouwen niet complex is komt er wel aardig wat schroefwerk bij kijken, dus in tegenstelling tot andere moderne cases zal je er wel even rustig voor moeten zitten. Een NAS behuizing is het natuurlijk ook niet, maar de meeste gaming builds die je bij dit design verwacht kan hij toch eenvoudig aan, en dankzij de ruimte voor een 5.25” device kan je ook nog ‘ouderwets’ een optische drive toevoegen. Ook doet Aerocool het (wederom zoals vaker) goed wat de overige features betreft: stoffilters, standaard een 140mm en een 200mm ventilator, twee fan controllers met drie aansluitingen per stuk, en meer dan genoeg uitbreidingsmogelijkheden voor extra ventilatoren. Vooral de fan controller is iets wat van mij overal standaard mag worden, want zo kan je eenvoudig kiezen tussen praktisch onhoorbaar en extra koeling wanneer het nodig is.

Vind je het ontwerp niets, dan zal de plastic-fantastic ervaring van de buitenkant je afkeer vlot onderstrepen en zijn er zat modellen in deze prijsklasse die simpelweg beter aanvoelen (van buiten). Voel je je juist wel aangetrokken tot dit ontwerp, komt één van de vele opvallende kleurstellingen jouw kamer of huis ten goede, en ben je wel voorstander van wat opvallende kappen, de aparte flaps aan de bovenzijde, of de LED details in het nette frontpanel, dan geeft Aerocool je toch een keurig complete en capabele case voor een redelijk prijskaartje.


Je kunt deze producten vinden in tal van (web)shops via de onderstaande prijsvergelijkers.
Prijsvergelijker @ Hardware.info
Prijsvergelijker @ Tweakers.net

Enkele hogere res foto’s voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:
250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.