De verpakking is stevig, maar als bruin karton weinig bijzonder. Intern vinden we schroefjes in individuele zakjes, wel zo handig, en een handleiding.




De Xpredator Cube op tafel is de zwart/rode variant, na de geheel zwarte en witte vermoedelijk de meest praktische gezien de onderdelen vandaag de dag op de markt beschikbaar; zwart/rood is hot, andere kleuren beperkt je componentkeuze al vlot. We zien een traditionele staal en plastic combinatie; stalen zijpanelen, mesh van staal, en vervolgens een hoop plastic elementen met een berg detail waarvan de enige functie is om aantrekkelijk gevonden te worden. Aan de linkerkant zien we een bescheiden zijpaneel. Kwalitatief voelt het staal stevig. Het plastic is eigenlijk ook niet verkeerd, maar het is en blijft plastic natuurlijk, en in dergelijke hoeveelheden ontkom je dan niet aan de opmerking ‘plastic fantastic’.





Tillen we de camera iets op dan zien we nog meer opvallende zaken, de bovenkant met de dragonscale achtige uitstraling is in elk geval iets nieuws. Het moet je smaak zijn natuurlijk, maar het ziet er gewoon best tof uit. Met het plastic schuifgeval kan je de kleppen vervolgens open of dicht zetten, best wel een leuke feature vind ik zelf. Wel moet ik weer opmerken dat het uiteraard weer allemaal plastic is, het voldoet, maar als je er aan zit met je vingers dan voelt het gewoon een beetje goedkoop.









Het frontpanel maakt wel indruk, wederom plastic, dit keer met geborsteld alu look, maar wel met maar liefst twee fan controllers. De knoppen voelen overigens wel gewoon prima aan. Elke controller kan drie ventilatoren aansturen in een traploze beweging. Twee USB 3.0 poorten win je geen records mee, maar zal voor de meeste doeleinden voldoen. In gebruik scoort de Aerocool vervolgens punten met mooie verlichting van het Xpredator logo en de rode zijkanten.





Aan de achterzijde zien we duidelijk dat het een atypische layout is, althans als je ATX torens gewend bent. Voeding op zijn kant aan de linker-onderzijde, en het moederbord ligt horizontaal in het midden van de behuizing. Met vier expansiesloten zijn Crossfire of SLI builds in principe mogelijk.


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.