We beginnen met de verpakking van de Aero-1000. We zien een vrij standaard verpakking niet bijzonder, maar wel beschrijvend genoeg. De welbekende ‘afbeelding van de behuizing’ op de voorkant, en de specificaties van de Aero-1000 op de zijkanten.



Zodra het tape doorgesneden is en de flappen van de verpakking gaan open krijgen we zicht op de Aero-1000 en verpakkingspiepschuim. Hier valt weinig over op te merken, omdat het gewoon prima verpakt is.



We gooien de verpakkingsmaterialen aan de zijkant, want wat we willen zien is de Aero-1000. Het eerste wat we zien is een witte degelijke behuizing. In mijn inleiding had ik het over de agressieve designs van Aerocool, waar de Aero-1000 juist rust uitstraalt. Dit deden ze naar mijn idee ook al eerder met de Aerocool DS Cube. Dit baseer ik puur op mijn ervaring van wat ik altijd gezien heb van Aerocool. Met de Aero-1000 zien we een wat meer tijdloos design, dat rust uitstraalt en gewoon een stuk strakker is.



Aan de bovenkant zien we een power en reset knop, een audio en microfoon ingang en twee USB 3.0 poorten. De power knop is voorzien van een Power LED, en naast de reset knop zien we nog een HDD LED. De knoppen zijn voorzien van een pianozwarte afwerking die kras en vingergevoelig zijn.


Daarachter zien we een stoffilter die op de behuizing ligt met een magnetische strip. Deze valt weg in de uitsparing aan de bovenkant, zodat je niet tegen een randje aankijkt. Met daaronder een honingraatvormig patroon voor de ventilatie. De bovenkant is de plaats voor het plaatsen van een radiator. Als je de behuizing bekijkt zie je duidelijk onderscheid tussen het boven compartiment. Het honingraatvormig patroon is lekker groot wat ten gunste kan zijn voor een push configuratie. Een push en pull configuratie gaat er krap worden, omdat je dan waarschijnlijk in de knoop komt te zitten met je CPU-connector en geheugenmodules.


We gaan door naar de achterkant. Het lijkt nu net of de Aero-1000 op de voorkant op de koude grond staat voor deze foto, maar geen zorgen! Ik maak gebruik van handdoeken om de behuizing te beschermen. Op de achterkant vinden we een uitsparing voor het I/O schild, twee waterkoeling gaten, zeven expansiesloten en helemaal onderin een uitsparing voor een ATX voeding.


Misschien is dit gelijk een goed moment om van de achterkant naar de onderkant te gaan. Laten we vooral de volgorde willekeurig houden bij iedere review om eentonigheid te voorkomen! Reden om naar de onderkant te gaan van de Aero-1000 is het stoffilter onder de voeding. Deze kun je al waarnemen op de vorige foto, maar zit zoals gewoonlijk een beetje verstopt. In de praktijk merk ik toch altijd dat ik echt mijn systeem lang niet moet schoonmaken wil er echt een laagje stof in het filter komen. Het is wel een fijne toevoeging, zeker als je huisdieren hebt of ander wild lopend los.



Hieronder nog een foto van mijn handdoek fotografie om alles wat ik review te beschermen. De handdoeken zijn altijd schoon en met heerlijke wasverzachter gewassen, hierdoor blijft soms de geur hangen aan het reviewartikel. Misschien volgende keer maar een handdoek review? :p


Terug naar de onderkant van de Aero-1000. De behuizingkooi hangt boven het oppervlak dankzij twee plastic delen aan de voor en achterkant van de behuizing. Op de delen vinden we twee rubberen voetjes om trillingen op te vangen, en de behuizing te voorzien van grip. De verhoging zorgt er ook voor dat de Aero-1000 vanaf de onderkant verse lucht kan aanzuigen. De verhoging ziet er redelijk strak uit en maakt het ontwerp van de Aero-1000 een stuk interessanter.



Door naar de voorkant, dit is uiteindelijk met de zijkant het onderdeel waar je het meeste tegenaan kijkt. Op de voorkant vinden we twee 5.25 inch beschermklepjes, die je met een simpele trekbeweging kunt verwijderen. Daaronder loopt honingraatvormig patroon van mesh door tot onderaan de behuizing. We vinden onderaan ook een klein beeldmerk van Aerocool. Gelukkig valt deze niet zo erg op, wat geen afbreuk doet aan het design.



Het honingraatvormig patroon van mesh is door middel van een klein ´duwtje´ te verwijderen. Daarachter vinden we nog een stoffilter die op zijn plaats wordt gehouden door vier clipjes. Het verwijderen van beide onderdelen is kinderspel. Wat uiteraard alleen maar positief is, want stoffilters moeten toegankelijk zijn.



We krijgen nu zicht op de twee 120mm fans aan de voorzijde van de Aero-1000. Dit zijn twee 800 – 1200 RPM fans. Je kunt ervoor kiezen om de fans te vervangen met twee 140mm fans aan de voorzijde. Het installeren van een radiator op de voorkant is niet mogelijk, omdat de HDD en SSD kooien intern in de weg zitten.


Voor de buitenkant hebben we alleen nog de zijpanelen over. Toch zijn er nog wat opvallende design keuzes die we nog even kunnen bekijken. De voorkant is voorzien van een gestreept/ribbelpatroon op de zijkanten. De voorkant komt uit de behuizing zetten en dit geeft een mooi effect. Het ziet er deftig uit en maakt mij toch wel enthousiast.


Ik had het al eerder over een boven compartiment wat duidelijk te onderscheiden in het design van de Aero-1000. Dit boven compartiment biedt ruimte voor de waterkoeling boven het moederbord. Op de zijkanten vinden we nog drie sleuven die ten gunsten moeten zijn voor de gemonteerde waterkoeling. Een leuk detail waar je oog snel opvalt.


Na mijn extra puntjes mag ik de zijpanelen niet vergeten. Het zijpaneel met window ziet er erg netjes uit, maar is niet volledig transparant. Het window is voorzien van een donkere tint om beter aan te sluiten op de donkere onderdelen van de behuizing. Ik vind het persoonlijk een teleurstelling, want een window moet naar mijn idee zo helder mogelijk zijn. Je wilt juist in volle glorie je hardware kunnen waarnemen. Nu is het net of je een zonnebril draagt, afhankelijk van welke LEDS je gaat gebruiken.



Tot zover de rondleiding om de buitenkant van de Aero-1000. De behuizing voelt aan de buitenkant gewoon lekker aan en ziet er keurig uit. Ik ben nog steeds verrast dat dit strakke kastje bij Aerocool vandaan komt. Misschien volledig onterecht, maar het blijft een gebruikersreview. 

Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu