Jonsbo C4 review
De naam Jonsbo gaat al even mee, maar zal vooral voor Nederlandse PC bouwers nog niet echt een begrip zijn. De eerste reden is dat ze veelal lastig te krijgen zijn en de tweede reden is dat Jonsbo hun producten veelal onder andere namen zoals Cooltek naar de markt heeft gebracht.
De Jonsbo C4 ligt echter wel gewoon in het Nederlandse schap. Soms als Jonsbo C4, soms als Cooltek C4, dus hou dat even in de gaten. In de videoreview hieronder gingen we uit van 90 euro, maar hij fluctueert tussen de 80 en 100 euro. In de video vertelt Nada je alles wat je moet weten.
Interesse? Deze case is o.a. te koop bij Megekko.nl
Samenvatting
Een korte samenvatting voor zij die geen video kunnen of willen kijken. Als je verder scrollt vind je ook de specificaties en een aantal begrijpelijke benchmarks op een rijtje.
Of we nu uitgaan van 80 of van 100 euro, de Jonsbo C4 is een prachtige kast. De reputatie van het merk dat ze echt wel een mooi kastje kunnen bouwen wordt hier enkel bevestigd. Het is allemaal erg stevig, de afwerking is uitstekend, het aluminium werk is uitstekend, en het is ook zeker geen kastje dat vervolgens de mist in gaat met zijn kleine details wat betreft gebruiksgemak. De manier waarop het vester in plaats hangt voordat je hem vastschroeft bijvoorbeeld, stoffilters waar ze moeten zitten, dat plaatje klopt eveneens. Het resultaat is iets waar makkelijk mee te werken valt, en er tevens gelikt uit ziet.
Er valt ook zeker interns wat moois mee te maken, met voldoende ruimte voor een typische mid tot mid-high end game pc zoals we die verwachten in een case in deze prijsklasse. Het enige wat duidelijk uit de review kwam is dat je bij een iets steviger system wel een extra fan wilt monteren als intake aan de onderzijde.
En vooral op dat vlak begint er toch iets te knagen, want eigenlijk lijkt dit design gebaseerd om een build met 4-6 fans totaal. De voorzijde is niet gemaakt voor uitgebreide opslag maar voor ventilatoren (al dan niet met radiator erachter), en dan mag je meteen drie extra RGB fans afrekenen, plus nog een intakeje achterop.
Daarbij is het ook zo dat de toevoeging van die RGB fans aan een air cooled build praktisch geen performance impact had. Ze zitten te ver van het venster en er is geen tunnel effect waardoor ze daar vooral voor de mooigheid zitten, en daar moeten we toch even streng op zijn vooral omdat het wel wat karig oogt om die fans geheel achterwege te laten. Niet dat het veel uit maakt performance wise, want onze nette middenklasser met AMD Ryzen 7 2700X en GTX 1070 Ti heeft het prima naar zijn zin zodra we een intake fan hebben toegevoegd, maar daardoor is het niet helemaal eerlijk om de case enkel op zijn huidige prijspunt te bekijken, maar iets hoger in te zetten om het plaatje totaal te krijgen. Zetten we de Jonsbo C4 naast iets als een NZXT H700 (tegenwoordig voor 139 euro te koop, 4 fans inbegrepen), dan moeten we stellen dat Jonsbo toch zeker geen gebrek aan concurrentie zal kennen als we voorbij de initiële aanschafsprijs kijken. Kwalitatief laten ze iets als de Sharkoon Pure Steel bijvoorbeeld wel achter zich, maar daar heb je wel direct 4 RGB fans, en dat is niet helemaal eerlijk om 1 op 1 te vergelijken.
Zoals vaker met cases is het echter vooral een kwestie van smaak. Jonsbo zet zeker iets neer wat net even anders is, en kwalitatief is het erg mooi. Je moet wat extra uitgeven voor de ventilatoren, maar een mooie mid-tower maakt budget-technisch ook weer wat goed door juist perfect samen te gaan met meer mid-range componenten; je hebt niet de aller grootste videokaart nodig om iets moois te maken, en een leuke luchtkoeler valt ook niet in het niet. Zoals vaker komen we dan uit op: als dit jouw smaak is is hij zeker de moeite waard om te bekijken, zeker als je fan bent van een beetje chic aluminium werk voor een prijs die te overzien is.
Interesse? Deze case is o.a. te koop bij Megekko.nl
Vragen over onze reviews of de producten die we bespreken? Je vindt ons op:
– Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
– Techtesters YouTube
– TechtestersLive op Twitch
– Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
– Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)