Review: CM Storm Quickfire Rapid-i

Productpagina @ gaming.coolermaster.com



De laatste 6 maanden gebruik ik de CM Storm Trigger-Z toetsenbord als mijn “main” toetsenbord, en dat bevalt echt uitstekend. Het valt niet mee om uit te leggen wat een mechanisch toetsenbord zo prettig maakt, of in elk geval om het enthousiasme over te brengen, maar er zijn velen met mij die bij voorkeur enkel deze mechanische borden gebruiken. Voor mijn test-/benchmark-/overclock-/reviewopstelling zocht ik echter een wat compactere oplossing, gezien die ‘hoek’ niet genoeg ruimte heeft om nog een full-size Trigger-Z neer te zetten, laat staan met de polssteun erbij.

De introductie van de CM Storm (Het gaming merk van Cooler Master) Quickfire Rapid-i kwam dus als geroepen. Deze Rapid-i is een TKL toetsenbord, oftewel een toetsenbord waarbij geen numpad deel aanwezig is om ruimte en gewicht te besparen. TKL zou voordelen hebben wat betreft de houding achter de computer, waarbij het beter zou zijn voor je schouders om je muis niet onnatuurlijk ver van je af te hebben, maar ik heb in al die jaren gelukkig nooit ergens last van gehad en kan daar dus lastig over oordelen.

Hoewel hij een stuk compacter is, hebben ze toch wat overeenkomsten in de uitstraling, en het maakt de totale uitstraling van het thuis kantoor natuurlijk wel net wat mooier. Net als de Trigger-Z is de Rapid-i uitgevoerd met Cherry MX switches, wat in mijn geval zorgt voor een gelijke aanslag in het gebruik op verschillende apparaten. Toch is de Rapid-i meer dan een compacte Trigger-Z, want er zijn toch aardig wat verschillen die in deze review aan bod zullen komen. Uiteraard heb ik de Rapid-i ruime tijd als main toetsenbord gebruikt om zo een betere ervaring te kunnen delen.

Hoewel de Rapid-i in meerdere Cherry switch kleuren zal komen is hij momenteel enkel met de bruine switch te krijgen. Bij de Trigger-Z gebeurde hetzelfde, en CM Storm lijkt dus de focus te willen leggen op de bruine variant. De blauwe variant staat volgens de press release van afgelopen week zo goed als voor de deur, en hoewel de rode er ook aan zou moeten komen is het waarschijnlijk dat goede beschikbaarheid van beide andere kleuren pas richting de laatste maanden van dit jaar zal komen. Persoonlijk heb ik de voorkeur voor bruine switches (straks meer daar over), dus ik had geen klagen. De Rapid-i’s komen met adviesprijzen van € 99,95, maar de Cherry MX Brown variant isinmiddels goed verkrijgbaar voor minder dan 85,–, voor mechanische toetsenborden relatief lage prijzen.

Voor ik aan de review begin wil ik graag kort mijn review ‘filosofie’ uitleggen. Ik maak reviews om een realistisch, duidelijk, en compleet beeld te geven van de producten. Zo wil ik toekomstige kopers zo goed en correct mogelijk te informeren over de producten in kwestie zodat zij met vertrouwen een aankoop kunnen doen en niet voor verrassingen komen te staan. Omdat stock foto’s van veel producten vaak ver van de realiteit staan probeer ik met een flinke dosis foto’s het product goed in beeld te brengen, en foto’s worden dus nooit bewerkt, bijgekleurd, of op andere vergelijkbare manieren aangepast. Ik vind het belangrijk om enthousiast aan de slag te gaan met producten, maar mogelijke overwegingen moeten uiteraard duidelijk aan bod komen. Zoals altijd sta ik open voor suggesties om de reviews aan te passen cq te verbeteren.

Interesse in dit product? Door de onderstaande prijsvergelijker te gebruiken vind je de beste shops, de beste prijzen, en steun je tevens onze site! Alvast bedankt! (Powered by Hardware.info)[hwiprice hwiid=”220718″ numshops=”5″]

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.