AMD introduceert de nieuwe Ryzen AI PRO 300 serie


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van AMD

AMD heeft zijn derde generatie commerciële AI-mobiele processors onthuld, de Ryzen AI PRO 300-serie, ontworpen om de productiviteit van bedrijven te verbeteren met functies zoals live ondertiteling, taalvertaling en geavanceerde AI-beeldgeneratoren. Deze nieuwe processors bieden tot drie keer betere AI-prestaties dan de vorige generatie en zijn uitgerust met AMD PRO Technologies voor verbeterde beveiliging en beheermogelijkheden.

De Ryzen AI PRO 300-serie, gebaseerd op de “Zen 5”-architectuur, levert uitstekende CPU-prestaties en is geoptimaliseerd voor Copilot+-enterprise-pc’s. De topversie, de Ryzen AI 9 HX PRO 375, biedt tot 40% hogere prestaties vergeleken met Intel’s Core Ultra 7 165U. Met de XDNA 2-architectuur en meer dan 50 NPU TOPS voor AI-verwerkingskracht, voldoen deze processors aan de AI-eisen van Microsoft’s Copilot+ en bieden ze indrukwekkende productiviteit en energie-efficiëntie.

OEM-partners zoals Microsoft, HP en Lenovo breiden hun aanbod uit met systemen die gebruik maken van Ryzen AI PRO 300-processors, gericht op AI-gestuurde ervaringen, verbeterde productiviteit, en beveiliging. De processors ondersteunen ook nieuwe PRO Technologies, waaronder Cloud Bare Metal Recovery en Supply Chain Security, en bieden AI-gebaseerde malwaredetectie zonder impact op dagelijkse prestaties.

Dankzij innovatieve energiebeheerfuncties en een 4 nm-productieproces, verlengen deze processors de batterijduur, wat ze ideaal maakt voor mobiele productiviteit en langdurige prestaties. AMD benadrukt dat deze derde generatie processors ongeëvenaarde AI-capaciteiten biedt voor zakelijke pc’s.



Bronnen: AMD

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?