Intel lanceert de nieuwe Intel Core Ultra 200S desktopprocessoren


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Intel

Intel heeft de nieuwe Intel Core Ultra 200S-serie desktopprocessoren gelanceerd, gericht op het verbeteren van AI-functionaliteiten voor PC’s. Deze processors, onder leiding van de Intel Core Ultra 9 285K, bevatten tot 8 Performance-cores (P-cores) en 16 Efficient-cores (E-cores), wat tot 14% betere multi-threaded prestaties oplevert dan de vorige generatie. Ze zijn ook de eerste desktopprocessors voor enthousiastelingen met een NPU (Neural Processing Unit) en een ingebouwde Xe-GPU met geavanceerde mediasupport.

De Core Ultra 200S-processoren verminderen het energieverbruik met tot 58% in alledaagse toepassingen en tot 165 W bij gamen, terwijl ze ook tot 6% snellere single-threaded en tot 14% snellere multi-threaded prestaties leveren. Dankzij de NPU kunnen AI-functies worden uitbesteed, wat leidt tot verbeterde gaming en contentcreatie. AI-workloads verbruiken minder energie en verhogen gamingframesnelheden door de GPU te ontlasten. De nieuwe processoren bieden tot 50% snellere prestaties in AI-ondersteunde applicaties ten opzichte van concurrerende vlaggenschipprocessors.

De Intel Core Ultra 200S-serie bevat 36 platform TOPS en biedt toonaangevende prestaties voor AI-PC’s. De bijbehorende Intel 800-serie chipset biedt ondersteuning voor 24 PCIe 4.0-lanes, 8 SATA 3.0-poorten, en 10 USB 3.2-poorten. Daarnaast brengt de nieuwe serie verbeterde overklokmogelijkheden en uitgebreide connectiviteitsopties, waaronder PCIe 5.0-lanes, Thunderbolt 4, Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.3. De processors zullen vanaf 24 oktober 2024 beschikbaar zijn bij retailers en via OEM-partners.



Bronnen: Intel

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?