SeaSonic lanceert de FOCUS GX (2024) computer voeding


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van SeaSonic

SeaSonic heeft de nieuwe Seasonic FOCUS GX (2024) Serie gelanceerd na positieve feedback op Computex 2024. Deze nieuwe serie bouwt voort op het succes van de eerdere FOCUS Series voedingen en introduceert innovatieve functies die de FOCUS GX (2024) tot een centraal product maken.

Een van de belangrijkste innovaties is de OptiSink-technologie. De voeding is herontworpen met een nieuwe PCB-layout, waarbij gebruik wordt gemaakt van kleinere MOSFET’s en verbeterde warmteafvoerende componenten. Dit zorgt voor meer interne ruimte en een betere luchtstroom, wat bijdraagt aan een hogere efficiëntie en betrouwbaarheid. De OptiSink-layout vergroot de interne ruimte met 48%, wat de ventilator in staat stelt om warmte sneller af te voeren bij volledige belasting.

Een belangrijk kenmerk van het thermische ontwerp is de directe soldering van MOSFET’s op een koperen oppervlak, in plaats van de traditionele montage met schroeven en thermische pads op aluminium koellichamen. Dit verbetert de thermische geleidbaarheid en efficiëntie van de voeding.

De FOCUS GX (2024) biedt ondersteuning voor ATX 3.1 en PCIe 5.1, is 80 Plus Gold-gecertificeerd, heeft een volledig modulair kabelontwerp en wordt geleverd met een native 12V-2×6 kabel. Andere kenmerken zijn onder meer een compacte bouw van 140 mm, een 135 mm FDB-ventilator, Japanse elektrolytische condensatoren van 105°C, en ondersteuning voor multi-GPU technologie. De voedingen hebben 10 jaar garantie en zijn beschikbaar vanaf oktober 2024, met prijzen variërend van $129,99 tot $199,99, afhankelijk van het model en de regio.



Bronnen: SeaSonic

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?