Noctua introduceert de nieuwe NF-A14x25 G2 140mm ventilator


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Noctua

Noctua introduceerde vandaag zijn nieuwe NF-A14x25 G2, een 140 mm ventilator en opvolger van de bekroonde NF-A14. Gemaakt van Sterrox LCP, biedt het model aanzienlijke verbeteringen in stille koelprestaties door innovaties zoals een Progressive-Bend impeller, Flow Acceleration Channels, een Centrifugal Turbulator hub en een tipspeling van slechts 0,7 mm. Volgens CEO Roland Mossig is de NF-A14x25 G2 de meest geavanceerde ventilator van Noctua tot nu toe, met een aanzienlijke verbetering in de verhouding tussen prestaties en geluidsproductie.

De ventilator is veelzijdig inzetbaar, geschikt voor zowel luchtstroomgerichte toepassingen zoals kastkoeling als statische druk vereisende situaties zoals radiatoren en koellichamen. Voor optimale prestaties in specifieke toepassingen is de NF-A14x25 G2 uitgerust met een vooraf geïnstalleerde anti-vibratieafdichting voor radiatoren. Het Advanced Acoustic Optimisation (AAO) frame kan gecombineerd worden met een optionele inlaatafstandhouder voor betere akoestiek en luchtstroming.

De nieuwe etaPERF-motor met Smooth Commutation Drive 2 biedt energie-efficiëntie en soepelheid, terwijl de SupraTorque-functie extra koppel biedt bij hogere druk. De ventilator is beschikbaar in drie varianten: een standaard PWM-versie met een maximale snelheid van 1500 rpm, een ultra-stille LS-PWM-versie met 800 rpm, en een Sx2-PP-set met twee ventilatoren, nuttig in push-pull-configuraties om akoestische interferentie te minimaliseren.

Met Noctua’s referentieklasse SSO2-lager, een garantie van 6 jaar en een breed scala aan accessoires, biedt de NF-A14x25 G2 premium prestaties voor de meest veeleisende gebruikers. Prijzen variëren van EUR 39,90 tot EUR 76,90.



Bronnen: Noctua

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?