NZXT kondigt de N9 X870E ATX moederborden aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van NZXT

NZXT kondigt met trots de N9 X870E ATX-moederbord aan, geoptimaliseerd voor AMD Ryzen 9000-serie processors op basis van de nieuwe “Zen 5”-architectuur. Dit moederbord is ontworpen voor enthousiaste pc-gamers die een high-end AMD-systeem willen bouwen. Het biedt uitstekende prestaties dankzij overklokvriendelijke voeding en geoptimaliseerde thermische technologie, waardoor gebruikers Ryzen 9000-, 8000- of 7000-serie processors en geheugen kunnen overklokken.

De N9 X870E is toekomstbestendig, met ondersteuning voor zowel vorige als toekomstige Ryzen-generaties, dankzij AMD’s AM5-platform dat tot 2027 wordt ondersteund. Gamers profiteren van de nieuwste connectiviteit, waaronder USB 4.0, PCIe 5.0, Bluetooth 5.4, 5 Gb ethernet en Wi-Fi 7, die zorgen voor hoge snelheden en een robuuste netwerkervaring.

Het moederbord heeft een vernieuwd ontwerp met een metalen afdekking en RGB-accenten, wat gamers extra mogelijkheden biedt om hun systeem aan te passen. De N9 X870E beschikt verder over een geavanceerde 20+2+1 power stage (110 A SPS), een 8-laags koperen PCB voor stabiliteit, en een efficiënt thermisch ontwerp met VRM-heatsinks en M.2-koellichamen.

Belangrijke functies zijn onder meer PCIe 5.0 M.2-slots voor ultrasnelle opslag, DDR5-geheugen voor verbeterde laadtijden en framerates, geïntegreerde RGB-verlichting via NZXT CAM, en hoogwaardige audio met Realtek ALC4082.

De N9 X870E is verkrijgbaar in zwart of wit en wordt wereldwijd verwacht in het eerste kwartaal van 2025.



Bronnen: NZXT

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?