MSI introduceert de X870E en X870 AM5 moederborden


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van MSI

MSI introduceert de X870E en X870 moederborden, ontworpen om de kracht van AMD’s Ryzen 9000-serie processors volledig te benutten. De serie bestaat uit vier modellen: MEG X870E GODLIKE, MPG X870E CARBON WIFI, MAG X870 TOMAHAWK WIFI en PRO X870-P WIFI. Deze moederborden bieden topprestaties en innovatieve functies, zoals ingebouwde 5G LAN en Wi-Fi 7 voor razendsnelle netwerksnelheden tot 5,8 Gbps. Ze ondersteunen PCIe Gen 5.0 voor toekomstige grafische kaarten en SSD’s, en hebben USB4-poorten voor snelle dataoverdracht en display-uitvoer via USB-C.

Gebruiksvriendelijkheid is een belangrijk aspect, met EZ DIY-functies zoals de EZ PCIe Release voor snelle vervanging van grafische kaarten, versterkte PCIe-slots voor zwaardere kaarten, en tool-less M.2 Shield Frozr II voor eenvoudige installatie van SSD’s. MSI’s nieuwe ATX 3.1 Ready 8-pins PCIe-stroomconnector biedt extra vermogen voor AI-taken en zware GPU-belastingen, wat zorgt voor stabiele prestaties.

De MEG X870E GODLIKE is het vlaggenschipmodel, ontworpen voor high-end gebruikers. Het beschikt over een 3.99-inch LCD-scherm voor hardwaremonitoring en biedt 10G LAN, 5G LAN, en Wi-Fi 7. Met de M.2 XPANDER-Z SLIDER GEN5-uitbreidingskaart zijn opslagupgrades eenvoudig.

De MPG X870E CARBON WIFI richt zich op gamers met een 18-fase Duet Rail Power System en efficiënte koeling dankzij een uitgebreide heatsink. Dit model biedt 5G LAN, Wi-Fi 7 en 27 W USB Type-C-oplaadcapaciteit.

De MAG X870 TOMAHAWK WIFI biedt betrouwbare prestaties voor een betaalbare prijs, met een 14-fase Duet Rail Power System, 5G LAN en USB4-ondersteuning. Het moederbord behoudt zijn gebruiksvriendelijkheid en eenvoudige installatieprocessen.

De PRO X870-P WIFI combineert zakelijke elegantie met krachtige prestaties. Het biedt de X870-chipset tegen een lagere prijs, met 14-fase stroomvoorziening en uitgebreide connectiviteit, inclusief Wi-Fi 7, 5G LAN en USB4.



Bronnen: MSI

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?