Samsung introduceert de 990 EVO Plus PCIe 4.0 SSD


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Samsung

Samsung heeft de 990 EVO Plus geïntroduceerd, een nieuwe SSD in hun bestaande productlijn. Deze SSD ondersteunt PCIe 4.0 interfaces en de nieuwste NAND-technologie, ideaal voor consumenten die betere prestaties en energie-efficiëntie willen, zoals bij gaming en creatieve toepassingen. Volgens Roderick Niehorster, Marketing Manager DS bij Samsung Electronics Benelux, is de 990 EVO Plus ontworpen voor gebruikers van laptops en desktops die hogere verwerkingssnelheden en meer opslagcapaciteit nodig hebben.

De 990 EVO Plus biedt sequentiële leessnelheden tot 7250 MB/s en schrijfsnelheden tot 6300 MB/s, een verbetering van 50% vergeleken met de vorige 990 EVO. Dankzij de 8e generatie V-NAND-technologie en een 5-nanometer controller is de energie-efficiëntie 73% beter. Het 4TB-model bereikt random leessnelheden tot 1,05 miljoen IOPS en schrijfsnelheden tot 1,4 miljoen IOPS, zonder gebruik te maken van DRAM-cache.

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar opslagcapaciteit biedt de 990 EVO Plus modellen tot 4TB, wat meer is dan de 990 EVO. Met TurboWrite 2.0-technologie biedt het hoge prestaties voor bestandsoverdracht en minimale vertraging.

De SSD wordt ondersteund door Samsung Magician-software, die optimalisatietools biedt voor prestatiebeheer en gegevensbeveiliging. De 990 EVO Plus is verkrijgbaar vanaf week 43, met prijzen variërend van €129,99 voor 1TB tot €409,99 voor 4TB.



Bronnen: Samsung

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?