ASUS ROG introduceert de Strix Platinum PSU-serie


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS Republic of Gamers heeft de ROG Strix Platinum PSU-serie geïntroduceerd, ontworpen voor gaming-pc’s en verkrijgbaar in 1200W, 1000W en 850W. Deze voedingen bieden hoge efficiëntie, lagere verbindingstemperaturen, intelligente vermogensafgifte en voldoen aan de ATX 3.1-standaard, ondersteund door Intel-laboratoriumtests en een garantie van 10 jaar.

Een belangrijke innovatie is de gepatenteerde GPU-First intelligente spanningsstabilisator (IVS), die tot 45% stabielere stroom naar overgeklokte GPU’s levert. Gebruikers kunnen de IVS ook uitschakelen voor een traditionele CPU-voedingssensor. De voedingen bevatten galliumnitride (GaN) MOSFET’s, die energie-efficiëntie tot 30% verbeteren en een compact ontwerp mogelijk maken voor betere warmteafvoer.

De ventilator van de PSU, met een levensduur tot 80.000 uur, schakelt uit bij lage belasting dankzij de 0dB-modus, waardoor het systeem stil blijft. Zelfs zonder 0dB-modus blijft het geluidsniveau onder 20 dB, wat zorgt voor een A+ Cybenetics Lambda-certificering. De PSU’s hebben een 80 Plus Platinum-certificering, wat minimaal 89% efficiëntie garandeert bij elke belasting. Hoogwaardige Japanse condensatoren verlengen de levensduur en speciale koperen pinnen verbeteren de thermische geleiding.

Voor doe-het-zelfbouwers biedt de modulaire filosofie van de Strix Platinum-serie flexibele kabels die gemakkelijk te installeren zijn en aan strenge veiligheidseisen voldoen. Extra functies, zoals een innovatieve CPU-kabel en ROG Strix-stickers, maken het mogelijk om de PSU verder te personaliseren. De Strix Platinum-serie zet daarmee een nieuwe standaard voor krachtige en betrouwbare gaming-voedingen.



Bronnen: ASUS

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?