NZXT H6 Review
Normaliter weten we wel ongeveer wat we van NZXT mogen verwachten. De H7 en al zijn voorgangers zijn gewoon al tig jaar top kwaliteit, degelijke kasten in het premium-mid-range segment, en de H5 series en zijn honderd voorgangers en varianten zijn iets toegankelijkere mid-range kasten met vrij structureel een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Maar een H6? Daar wisten we niet precies wat we van moesten verwachten. We bouwden er één en hadden er wel wat over te zeggen.
NZXT H6 Pluspunten
De NZXT H6 gaat visueel gezien een eigen richting op, wat meteen één van de sterkste punten van deze kast is. Nu zullen we niet roepen dat een schuin afgesneden deel een enorme innovatie is, maar het zorgt wel voor een compleet andere uitstraling die we nog niet echt eerder hebben gezien. Een duidelijk eigen karakter zal nooit iedereen uitspreken, maar het zal ongetwijfeld zijn liefhebbers trekken. Daarbij kan je kiezen tussen een basisversie met drie reguliere fans, of een RGB versie met drie RGB fans. Wij hebben de RGB versie met drie RGB fans, plus hebben die verder gevuld met twee fans onderin en een extra fan achterin:
Kwalitatief neigt de H6 meer naar de H5 dan de H7, en dan heb ik het over zaken als paneeldikte en gewicht. Daar is niets mis mee, maar geeft wel een indicatie van de klasse kast waar we het over hebben.
Belangrijker is dat het ook gewoon een fijne en vooral praktische kast is. Het is een dual chamber case, dus de voeding en eventuele opslag zit achter de moederbord tray, iets wat het allemaal heel schoon intern houdt en verdomd makkelijk om kabeltjes te managen. Of dit nou je eerste of je duizendste build is, dit soort dual chamber designs zijn gewoon kinderspel.
Ook zijn de prestaties bij dit soort mesh cases gewoon geen issue. Een build die je typisch in zo’n case zou verwachten, Ryzen 7 7800X3D, RTX 4070 Super , of iets in die richting, is gewoon geen enkel probleem en krijg je gekoeld met minimale fan RPMs. Zelfs als je een beetje valsspeelt door een dikke AIO te gebruiken omdat dat er net wat beter uit ziet. Het kan, het hoeft niet. Je kan zowel 240s, 280s of 360s bovenin kwijt, alleen in het hoekige deel kan je de stock fans beter gewoon laten zitten, daar wil je niet met waterkoeling gaan prutsen.
NZXT H6 Build Componentenlijst
Voor de liefhebber, de lijst met componenten gebruikt voor deze build:
– NZXT H6
– AMD Ryzen 7 7800X3D
– NZXT N7 B650E
– NZXT Kraken Elite 360 White
– Palit GeForce RTX 4070 GAMINGPRO White
– Seasonic Vertex PX-1000 White
– 32GB G Skill Trident Z
NZXT H6 Minpunten
Veel viel niet op negatieve manier op. Je moet er natuurlijk rekening mee houden dat de H6 wat breder is dan een typische ATX kast, plus dat het een ATX kast is en dat je EATX of andere XL borden eigenlijk niet lekker kwijt kan, maar dat is inherent aan het design.
De enige vreemde inherente beperking van het design is dat de ruimte onderin alleen voor 140mm fans ontworpen is. Niet echt een issue, maar hou daar wel rekening mee.
Eigenlijk is het enige probleem dat ik zie dat de prijsklasse waarin de H6 zit vrij druk bezet is. 120 euro voor de non-RGB versie, 145 voor de RGB versie, dat is niet niks. Een H7 kost je wat minder en dat is net een wat zwaardere kast, maar natuurlijk niet zo visueel interessant als deze. Maar hoe dan ook heb je voor dit soort bedragen gewoon heel veel kasten waar je uit kan kiezen, velen daarvan ook dual chamber en even gemakkelijk om mee te werken. De H6 moet het dus vooral van zijn eigen unieke uitstraling hebben, maar dat geldt voor de meeste cases tegenwoordig. Dat wil echter niet zeggen dat we voor de 145 euro RGB versie eigenlijk gewoon de vierde 120mm fan achterin willen hebben.
NZXT H6 Conclusie
Je kan zo lang of zo kort over de NZXT H6 praten als je wil, maar de realiteit is vrij simpel: dit is een prima ontworpen kast waar makkelijk mee te werken valt en die een mid-range of high-end systeem prima aan kan. NZXT doet hier -net als bij letterlijk elke andere behuizing- niets waardoor je de H6 zou moeten kiezen als het je smaak niet is, maar gezien het aantal top cases tegenwoordig is “smaak” sowieso het eerste uitgangspunt. Is dit je smaak wel, dan haal je hier een prima kast mee in huis voor een prijs die gewoon prima redelijk is.
Nogmaals we geven kasten geen awards louter omdat ze er iets anders uit zien, maar het is een degelijke kast die een degelijke score en award verdient:
Meer Techtesters? Je vindt ons op:
– Techtesters YouTube
– Techtesters Patreon
– Techtesters op Instagram
– Nada op Twitter
– Stephan op Twitter
Onze product links (bijvoorbeeld Amazon of Bol links) betreffen soms affiliate links. Dat houdt in dat wij een kleine commissie krijgen op elke aankoop die jij doet, zonder dat het jou ook maar een cent meer kost. Wij linken enkel naar betrouwbare webshops waar wij zelf veelvuldig positieve ervaringen mee hebben.