COMPUTEX: ASUS ROG kondigt de nieuwe Zephyrus G16 laptop


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS Republic of Gamers heeft de nieuwe Zephyrus G16 gaming laptop aangekondigd, voorzien van een AMD Ryzen AI 9 HX 370 processor en NVIDIA GPU. Deze combinatie maakt de Zephyrus G16 een krachtige AI-pc, met een ingebouwde NPU voor AI-versnelde taken en indrukwekkende prestaties voor zowel gaming als productiviteit.

De AMD Ryzen AI 9 HX 370 processor heeft 12 cores, 24 threads en een AMD Ryzen AI XDNA 2 NPU die 50 TOPS aan AI-prestaties levert, samen met 31 TOPS van de CPU en geïntegreerde Radeon 890M graphics. De laptop is ook uitgerust met een NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPU, die tot 321 TOPS AI-prestaties biedt, en functies zoals DLSS 3 superresolutie voor verbeterde beeldkwaliteit in games.

ROG Intelligent Cooling, met vloeibaar metaal op de CPU en een geavanceerd warmtepijpsysteem met drievoudig ventilatorontwerp, zorgt voor efficiënte koeling van de krachtige hardware.

Het slanke ontwerp van de Zephyrus G16, met een CNC-gefreesd aluminium chassis en aanpasbare Slash Lighting-array, maakt het ideaal voor onderweg. Het ROG Nebula-display met OLED-paneel, ondersteund door NVIDIA G-SYNC, biedt een verbluffende visuele ervaring, met een 16:10 aspect ratio, 2,5K resolutie en 240 Hz verversingssnelheid.

Met 32 GB LPDDR5X-7500 geheugen en ondersteuning voor SD Express 7.0 en WiFi 7, biedt de Zephyrus G16 ultrasnelle prestaties en connectiviteit voor een breed scala aan toepassingen.



Bronnen: ASUS

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?