Acer introduceert twee nieuwe premium Chrombook Plus laptops


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Acer

Acer introduceert twee nieuwe premium Chromebook Plus laptops: de Acer Chromebook Plus Spin 714 en de Acer Chromebook Plus 516 GE. Deze laptops bieden veelzijdige ontwerpen met een 2x snellere Intel Core-processor en tot twee keer zoveel geheugen en opslag, wat zorgt voor verbeterde multitaskingmogelijkheden. Beide modellen ondersteunen geavanceerde AI-functies voor connectiviteit, creativiteit en samenwerking.

De Acer Chromebook Plus Spin 714 is een slanke, convertibele laptop met een 360-graden scharnier, ideaal voor onderweg. Uitgerust met Intel® Core™ Ultra 7-processoren en AI-apps van Google en Adobe, biedt deze Chromebook krachtige prestaties voor werk, school en persoonlijke projecten. Het 14-inch WUXGA-touchscreen met 100% sRGB-kleurenbereik, Antimicrobial Corning Gorilla Glass, en een 1440p QHD-webcam met AI-verbeteringen zorgen voor een optimale gebruikservaring. De laptop heeft een robuuste aluminium behuizing, snellaadbare accu met een levensduur van maximaal 10 uur, en ondersteunt diverse gebruiksscenario’s dankzij de optionele USI Active Stylus.

De Acer Chromebook Plus 516 GE is ontworpen voor cloud-gaming, met ondersteuning voor NVIDIA GeForce NOW, Xbox Cloud Gaming, en meer. Het WQXGA IPS-scherm met een resolutie van 2560×1600 en een verversingssnelheid van 120 Hz biedt indrukwekkende graphics. DTS-audio, een gamingtoetsenbord met kleurrijke achtergrondverlichting en snelle Wi-Fi 6E zorgen voor een meeslepende game-ervaring. Deze Chromebook is uitgerust met een 13e generatie Intel® Core™ i7-processor, tot 2 TB PCIe NVMe SSD-opslag, tot 16 GB LPDDR4X-geheugen en een batterijlevensduur tot 10 uur.

De Acer Chromebook Plus Spin 714 is verkrijgbaar vanaf augustus voor €979 in de Benelux. De beschikbaarheid van de Acer Chromebook Plus 516 GE in de Benelux is nog niet bekend.



Bronnen: Acer

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?