Apple onthuld de nieuwe Ipad Pro


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Apple

Apple heeft vandaag de nieuwe iPad Pro onthuld, met een opmerkelijk dun en licht ontwerp dat draagbaarheid en prestaties naar een hoger niveau tilt. De iPad Pro is verkrijgbaar in zilver en space black, in twee maten: een ruime 13-inch en een superdraagbare 11-inch. Beide formaten beschikken over ’s werelds meest geavanceerde display – de Ultra Retina XDR-display met tandem OLED-technologie, die een opmerkelijke visuele ervaring biedt. De nieuwe iPad Pro wordt aangedreven door de M4-chip, de volgende generatie Apple-silicium, die een enorme sprong voorwaarts betekent in prestaties en mogelijkheden, vooral voor kunstmatige intelligentie (AI). De iPad Pro wordt geleverd met verbeterde accessoires, waaronder de Apple Pencil Pro en een dunner, lichter Magic Keyboard.

Het apparaat is het dunste product ooit van Apple, met de 11-inch versie op slechts 5,3 mm dikte en de 13-inch op een nog slankere 5,1 mm. Beide modellen zijn zo sterk als hun voorgangers. De Ultra Retina XDR-display biedt extreme helderheid en precisie dankzij de tandem OLED-technologie. De M4-chip levert ongekende CPU- en GPU-prestaties en een krachtige Neural Engine, waardoor de iPad Pro ideaal is voor AI-taken. De nieuwe Pro-camera’s bieden meer veelzijdigheid, terwijl de connectiviteit is verbeterd met Thunderbolt 3 en USB 4, evenals ondersteuning voor Wi-Fi 6E en 5G.

De iPadOS 17 introduceert nieuwe functies voor een verbeterde gebruikerservaring, terwijl Logic Pro en Final Cut Pro nieuwe mogelijkheden brengen voor muziekproductie en videobewerking op de iPad. Met betrekking tot het milieu is de iPad Pro ontworpen met gerecyclede materialen en energiezuinige componenten, en Apple streeft naar koolstofneutraliteit tegen 2030. De nieuwe iPad Pro, accessoires en software zijn nu beschikbaar voor bestelling, met winkelbeschikbaarheid vanaf 15 mei.



Bronnen: Apple

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?