Neumann lanceert de MT 48 audio-interface


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Neumann

Neumann, een bedrijf dat al bijna 100 jaar studioapparatuur produceert, heeft aangekondigd dat het zijn eerste audio-interface op de markt brengt. De MT 48 biedt de mogelijkheid voor digitale interactie en is daarmee een belangrijke toevoeging aan het bestaande portfolio van Neumann dat bestaat uit microfoons, luidsprekers en hoofdtelefoons.

De MT 48 maakt gebruik van Merging Technologies, dat bekend staat om zijn expertise in premium AD/DA-conversie en netwerkgebaseerde audio. Het product beschikt over USB- en ADAT-connectiviteit en heeft een nieuwe gebruikersinterface die geoptimaliseerd is voor gebruik in zowel studio- als thuisstudiotoepassingen. De MT 48 heeft 4 analoge ingangskanalen en 8 analoge uitgangskanalen, en is uitbreidbaar via ADAT en AES67. Daarnaast biedt het product MIDI I/O en twee krachtige hoofdtelefoonversterkers met ultralage uitgangsimpedantie.

De MT 48 heeft ingebouwde DSP-effecten, waaronder EQ, dynamische verwerking en galm, en biedt gebruikers de mogelijkheid om het pre-FX en post-FX signaal gelijktijdig op te nemen. Dankzij vier onafhankelijke mixers is perfecte monitoring gegarandeerd en kunnen gebruikers de mixerniveaus, panningposities en andere parameters gemakkelijk aanpassen via een intuïtief touchscreen. Monitormixen en alle instellingen kunnen direct op de unit worden aangepast en voor gebruikers die de MT 48 vanop hun computer of tablet willen bedienen zijn er een Remote Control App en een browsergebaseerde Web Control beschikbaar.

De MT 48 audio-interface zal getoond worden op NAMM 2023 en zal over enkele weken wereldwijd verkrijgbaar zijn bij Neumann-dealers. De catalogusprijs is €1.995.



Bronnen: Neumann

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.