Review: Antec P380
Productpagina @ Antec


Ik probeer meestal ‘positief gezellig’ te blijven, maar dat de positie van Antec op de behuizingenmarkt niet meer is wat het ooit geweest is kan zelfs de grootste optimist (Ja Pim, jij dus) niet ontkennen. Het is voor mijbijna tien jaar geleden dat ik mijn Antec Performance One P180B kocht, toch wel een beetje je-van-het in die tijd, en tijdens mijn bezoekjes aan Informatique (jawel, in de tijd dat je gewoon nog winkels in liep en webshops in de kinderschoenen stonden) leek het er op dat zo’n beetje elk tweede systeem in een Antec Sonata III (of variant) werd ingebouwd. Goede oude tijd, alhoewel ik ook even schrok toen ik weer bedacht wat de Intel E6600 in de tijd kostte, maar ik dwaal af.

De P180B was op het moment van vertrek hier uit huis, ca twee jaar geleden, echter nog altijd een topper op gebied bouwkwaliteit terwijl we de dikte van het staal bij nieuwere behuizingen veelal zagen afnemen. Wel merkte je bij zowel de P180B en de Sonata’s toch langzamerhand de leeftijd wat features betreft: veel vaste elementen in de indeling, kabelmanagement was knudde, en SSD’s kenden we niet in die tijd. Het werd dus tijd voor iets nieuws.

Iets minder dan een jaar geleden, grofweg negen jaar na de introductie van die P180B, bracht Antec de P380 uit, waarbij ik moet toegeven dat ik een groot deel van hun releases in de tussenliggende nimmer heb gezien. We gaan vandaag dus kijken wat Antec in negen jaar heeft uitgespookt. Tevens zit er ergens in deze review een Star Wars (The Force Awakens) easter egg, weet jij hem te vinden?

De P380 kwam oorspronkelijk uit met een prijskaartje van 180 euro, inmiddels is de P380 goed verkrijgbaar voor ca 160 euro, en als je een beetje shopt nog iets minder.

250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.