Sharkoon lanceert aluminium USB-hubs met USB 3.2


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sharkoon

Sharkoon heeft de 3-Port USB 3.2 Gen 1 Aluminium Hub + RJ45 Ethernet Adapter en de 4-Port USB 3.2 Gen 1 Aluminium Hub geïntroduceerd. Beide hubs hebben een aluminium behuizing en maken een snelle en eenvoudige uitbreiding van computers en mobiele apparaten mogelijk.

3-poorts USB 3.2 Gen 1 aluminium hub + RJ45 Ethernet-adapter
De 3-poorts USB 3.2 Gen 1 Aluminium Hub + RJ45 Ethernet Adapter is speciaal ontwikkeld voor laptops en andere mobiele apparaten en kan deze uitbreiden met drie extra USB 3.2 Gen 1 poorten en een RJ45 netwerkaansluiting. De hub ondersteunt snelle gegevensoverdrachtsnelheden tot 5 Gbit per seconde en Gigabit Ethernet met 10, 100 en 1.000 Mbit per seconde. De hub maakt verbinding met apparaten via een USB Type-A-stekker. De meegeleverde adapter maakt het echter ook mogelijk om apparaten aan te sluiten die een USB Type-C poort hebben en Windows, macOS, ChromeOS en Linux worden ondersteund. Dankzij het compacte ontwerp en de robuuste aluminium behuizing moet de hub gemakkelijk te vervoeren zijn en overal klaar voor gebruik zijn.

4-poorts USB 3.2 Gen 1 aluminium hub
Gebruikers die geen RJ45 ethernetadapter nodig hebben, kunnen in plaats daarvan terecht bij de 4-poorts USB 3.2 Gen 1 Aluminium Hub. Het breidt computers uit met vier extra USB 3.2 Gen 1-poorten en is, net als de 3-poorts hub, gemaakt van robuust aluminium. Samen met de meegeleverde USB Type-C-adapter kan de hub worden gebruikt op mobiele apparaten die werken via Windows, macOS, ChromeOS en Linux. Bovendien levert hij een snelle gegevensoverdracht tot 5 Gbit per seconde en is hij gemakkelijk aangesloten via een geïntegreerde USB-kabel met een lengte van 45 centimeter en een gewone USB Type-A-stekker.

Prijs en beschikbaarheid
De 3-Poorts USB 3.2 Gen 1 Aluminium Hub + RJ45 Ethernet Adapter is nu verkrijgbaar voor 27,99 euro. De 4-poorts USB 3.2 Gen 1 Aluminium Hub is verkrijgbaar voor 17,99 euro.



Bronnen: Sharkoon

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.