Razer lanceert vernieuwde DeathAdder V3-gamingmuis


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Razer

Razer introduceert de Razer DeathAdder V3 Pro, de nieuwste toevoeging aan Razers bestverkochte DeathAdder-lijn. De DeathAdder V3 Pro heeft de nieuwste Razer-technologieën, zoals Razer HyperSpeed Wireless en de nieuwe Razer HyperPolling technologie, in combinatie met een zeer licht ergonomisch ontwerp.

Ergonomie nog verder verfijnd
De DeathAdder werd voor het eerst uitgebracht in 2006 en, met meer dan 15 miljoen muizen wereldwijd verkocht tot nu toe, is Razers populairste gaming muis en vertrouwd door eersteklas e-sporters. De comfortabele zijkanten zorgen voor een betere grip en handondersteuning. Daarnaast heeft de muis een verbeterde ergonomische vorm voor meer comfort, tastgevoel en controle. Bovendien zijn het scrollwiel, de knoppen en de palmsteun verhoogd. De iconische, ergonomische vorm is verder verfijnd dankzij feedback van e-sporters. Verder is de muis beschikbaar in zwart of wit, met een respectievelijk gewicht van 63 gram of 64 gram.

De DeathAdder V3 Pro is ruim 25% lichter dan zijn voorganger, heeft een batterijduur tot 90 uur en is eenvoudig op te laden via USB Type C met de meegeleverde Razer Speedflex-oplaadkabel.

Geavanceerde technologieën
De DeathAdder V3 Pro is voorzien van de Razer Focus Pro 30K Optical Sensor met een resolutie nauwkeurigheid van 99,8%. Deze krachtige nieuwe sensor is uitgerust met allerlei AI-functies zoals Smart Tracking, Motion Sync, en Asymmetric Cut-off, voor de ultieme prestaties op het hoogste niveau. De DeathAdder V3 Pro heeft ook Razer Optical Mouse Switches Gen-3, waarmee dubbelklikken en debounce delay wordt voorkomen. Deze optische switches zijn zeer snel, betrouwbaar en hebben een levensduur tot wel 90 miljoen muisklikken.

De DeathAdder V3 Pro maakt gebruik van HyperSpeed Wireless, Razers eigen draadloze technologie die tot 25% sneller is dan andere draadloze technologieën. Ook is de muis compatibel met Razers nieuwe HyperPolling Wireless-technologie. De DeathAdder V3 Pro ondersteunt standaard een polling rate van 1000 Hz, met 1ms polling intervallen. Met de Razer HyperPolling Wireless Dongle bereikt de DeathAdder V3 Pro draadloze polling rates met intervallen van 0,25ms. –Dit is een vier keer hogere polling rate dan voorheen en vier keer sneller dan standaard polling rates. Door deze twee technologieën te combineren zal de tracking soepeler zijn, krijgt de muis meer updates en wordt gezorgd voor een minimale klikvertraging.

De Razer DeathAdder V3 Pro biedt het nieuwste van het nieuwste als het aankomt op Razers gaming- en muistechnologieën. De muis combineert ergonomie met een eersteklas sensor, Optical Mouse Switches Gen-3 en toonaangevende draadloze technologieën, in een ultralicht ontwerp.

HyperPolling Wireless Dongle
De Razer HyperPolling Wireless Dongle, die op 22 juli werd gelanceerd, is de eerste draadloze dongle waarmee een draadloze polling rate van 4000Hz kan worden behaald. Deze is speciaal gericht op competitieve gamers, zodat zij profiteren van de best mogelijke draadloze prestaties.

De HyperPolling Wireless Dongle wordt op het bureau geplaatst zodat hij zonder problemen draadloze signalen kan versturen en automatisch kan schakelen tussen polling rates. De dongle biedt ondersteuning voor zowel de DeathAdder V3 Pro en de Viper V2 Pro, evenals toekomstige muizen. De HyperPolling Wireless Dongle wordt beheerd via Razer Synapse voor meer gebruiksgemak en om prestatiegerichte gaming-profielen in te stellen.

Prijs en beschikbaarheid
De Razer DeathAdder V3 Pro is vanaf vandaag verkrijgbaar voor ongeveer 160 euro. De HyperPolling draadloze dongle is ook per direct verkrijgbaar en zal zo’n 35 euro gaan kosten. Koop je ze samen in een bundel dan kosten ze €177,50, bespaart je toch weer €7,50.



Bronnen: Razer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.