Antec DF800 Flux review
De DF800 Flux is een van de nieuwere behuizingen van Antec, en de opvolger van de bestaande DF800. Nieuw aan deze versie zijn de aRGB-ventilatoren aan de voorkant, drie stuks zelfs. Deze mid-tower ATX-behuizing heeft een bijzondere voorkant met geometrisch mesh en een klein stukje glas. Op het moment is de DF800 Flux verkrijgbaar vanaf zo’n 95 euro, laten we kijken of het wat is.
Bouw en afwerking
Van buiten ziet de DF800 Flux er netjes uit. Het metalen frame is stevig en kan wel tegen een stootje, en het geheel ziet er gewoon prima uit. Bijzonder is de voorkant, welke deels gesloten, deels mesh en een klein stukje glas is, dat is een wat anders. Qua grootte is de DF800 niet heel groot, en met zo’n 8kg ook relatief licht. Voor een beetje mid-range build zal het dus meer dan voldoende moeten zijn.
Standaard zitten er vier ventilatoren pre-installed in de DF800 Flux, waarvan drie met aRGB-verlichting aan de voorkant. Antec heeft ook nog een extra fan in de doos zitten om op de PSU-shroud te schroeven voor wat extra koeling, maar persoonlijk vind ik dit geen mooie plek hiervoor, je moet zelf maar kiezen of je deze plaatst of niet.
I/O’s: twee keer USB 3.0, audio en twee knoppen voor de RGB-controller en power. Jammer is dat Antec geen USB Type-C aansluiting erbij bedacht heeft, iets wat je ondertussen wel kan verwachten bij een beetje ATX-behuizing. Verder zit er boven de kast een magnetisch stoffilter, altijd handig.
Verder naar de binnenkant. Het gehard glazen zijpaneel schroef je met twee schroefjes zo los, en daarna schuif je deze er uit. De binnenkant is netjes, en ruim zat voor een aardig ATX-moederbord. Rondom het moederbord is verder genoeg ruimte, dus cable-management zal geen groot probleem worden. De PSU-shroud is ook altijd een mooie toevoeging, je kan er zelfs nog twee 3,5” drives kwijt, en anders twee 2,5”-stuks achter het moederbord.
Achter het moederbord zit nog een aRGB- en fancontroller, waarmee je tot zes aRGB-apparaten en zes fans aan kan sturen, dat is nog eens handig. Verder is er achter het moederbord ook genoeg ruimte om kabels netjes kwijt te kunnen.
In de praktijk
Voor het overzicht, deze ronde gebruiken we de volgende onderdelen:
– Asus ROG Strix B450-F Gaming moederbord
– AMD Ryzen 7 1700X CPU
– G.Skill Flare X F4 16GB 3200MHz-geheugen
– Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB
– Asus ROG Strix RX 580
– Samsung 970 EVO 500GB
– be quiet! Straight Power 11 850W
Zoals bij elke recente ATX-behuizing is het installeren van je componenten in de DF800 Flux weinig geks. Je plaats alles in de kast, maakt wat schroefjes vast en je bent zo goed als klaar. Een beetje cable-management hier en daar, en je systeem is af. Handig zijn de klittenbandjes en de wat grotere kabeldoorvoeren naar de achterkant. Een plus is ook dat hier zat ruimte voor beschikbaar is, dat is allemaal mooi meegenomen.
Tijd voor wat benchmarks. Voor het belasten van de CPU gebruik ik zowel een flinke Blender render voor CPU stress als Assassins Creed: Odyssey voor de prestaties in games. In beide gevallen kijk ik naar de CPU, GPU en Case temp, en de geluidsproductie. Deze lijst wordt automagisch aangevuld naarmate er meer cases getest worden. Belangrijk: Voor deze test heb ik enkel de standaard meegeleverde fan plus de ML120L gebruikt.
Wat betreft hoe warm de DF800 wordt valt het best mee. Case-temperaturen zijn erg laag, CPU-temperaturen netjes en zelfs de grafische kaart blijft behoorlijk koel, netjes! Het feit dat de kast aardig wat ventilatoren al aan boord heeft helpt hier ongetwijfeld aan mee, net als de deels open voorkant van de case.
Als laatste meten we ook nog de geluidsproductie in combinatie met een relatief luide koeler. Deze test kijkt voornamelijk naar de demping van een behuizing.
Op naar geluidsproductie, daar weet de DF800 Flux redelijk te presteren. Onder gaming is je hardware hoorbaar, maar het zal niet enorm storen. Met wat CPU-stress ziet het er echt een stuk minder uit, en zal je de CPU-koeler echt wel gaan horen. Investeren in een stille koeler is dus echt wel een must. Daarbij zijn de RGB-ventilatoren ook niet super stil, deze zal je ook wel aardig mogen terugschroeven in snelheid.
Showcase
Met de ingebouwde RGB-controller weet de DF800 Flux een leuke lichtshow neer te zetten. Aan de ene kant is het jammer dat de achterste fan niet voorzien is van verlichting, maar dit is ook weer geen ramp, de voorste drie ventilatoren maken veel goed.
Conclusie
Net iets onder de honderd euro kan je de DF800 Flux van Antec in huis halen. Voor dat bedrag krijg je een nette en stevige case met een leuke RGB-factor. Door zijn open voorpaneel en de vijf meegeleverde fans blijft hij erg koel onder verschillende loads, wat voor de liefhebbers van wat zwaardere games natuurlijk alleen maar mooi meegenomen is. Verder heeft de kast ondanks zijn standaard ATX-formaat zat ruimte aan de binnenkant, en moet een beetje goed cable-management niet al te veel gedoe zijn. De ingebouwde aRGB- en fancontroller voor maximaal zes apparaten is daarbij ook erg mooi meegenomen.
Minpunten heeft de DF800 Flux helaas wel. Tijdens gebruik is deze niet heel stil. Het deels open voorpaneel laat aardig wat geluid van de fans en andere hardware door, dus zorg ervoor dat je een stille CPU-koeler regelt en de interne fans een stuk terugschroeft in snelheid. Verder is het ontbreken van een USB Type-C aansluiting op het front-panel anno 2022 wel echt een gemis, dat had er zeker nog wel bij gemogen.
Al met al heeft Antec een hele leuke behuizing uitgebracht, die zeker voor de liefhebber van wat RGB-verlichting een aanrader kan zijn. De DF800 Flux is een mooie en complete behuizing, en is met zijn net iets andere voorkant een leuke verschijning. Heb je een budget rond de 100 euro en zoek je iets opvallends, dan kan de DF800 Flux een erg leuke koop zijn.
Vragen over onze reviews of de producten die we bespreken? Je vindt ons op:
– Onze Discord server voor chat, advies en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
– Techtesters YouTube
– Techtesters Instagram