Sharkoon toont goedkope USB-soundcard voor headsets


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sharkoon

Sharkoon presenteert de SB2. Dit is een opvolger van zijn populaire geluidskaart en beschikt over een toegankelijke microfoondemping en de snelle en eenvoudige bediening van het volume. De geluidskaart heeft geen drivers nodig, waardoor hij snel en gemakkelijk te gebruiken is op alle computers en laptops. Bovendien kan dankzij de geluidskaart elke headset of koptelefoon met 3,5 mm audiostekkers worden aangesloten. De gepersonaliseerde configuratie van de audio wordt mogelijk gemaakt met behulp van de 10-bands equalizer die bij de software verkrijgbaar is. De extra grote knoppen zorgen voor een snelle en eenvoudige volumeregeling en het dempen van de microfoon.

Verschillende opties voor aanpassing
Op de website van de fabrikant kan optionele software worden gedownload om de audio naar persoonlijke smaak en vereisten te configureren. Naast virtueel 7.1-geluid kunnen ook configuraties worden gemaakt met behulp van een 10-bands equalizer. Daarnaast zijn snelle instellingen beschikbaar in de vorm van 12 vooraf ingestelde equalizermodi. Deze kunnen worden gebruikt om de audio af te stemmen op bijvoorbeeld verschillende muziekstijlen.

Een welkome aanvulling op de headset
De grote knoppen zorgen voor een gemakkelijke en toegankelijke aanpassing van het volume en het dempen van de microfoon. De SB2 heeft twee 3,5 mm audiopoorten voor microfoon en koptelefoon, waarbij de koptelefoonpoort tevens fungeert als TRRS-aansluiting voor headsets.
Met deze poorten kunnen alle gangbare headsets met audiostekkers op de geluidskaart worden aangesloten. Hij is aan te sluiten op alle gangbare computers en laptops met een vrije USB-A poort.

Prijs en beschikbaarheid
De SB2 is nu verkrijgbaar tegen de door de fabrikant voorgestelde prijs van 12,99 euro.



Bronnen: Sharkoon

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.