“Sapphire’s GearBox 500 is voorzien van Thunderbolt 3”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sapphire

Sapphire kondigt de nieuwe Sapphire GearBox 500 Thunderbolt™3 eGFX-behuizing aan die nu beschikbaar is als oplossing met de PULSE AMD Radeon RX 6600 XT 8GB AMD RDNA™ 2 grafische kaart. De Gearbox 500 eGFX-behuizing heeft een bijgewerkt chassisontwerp dat met een verbeterde luchtstroom de prestaties van Thunderbolt ™ 3/4 Mac- of Windows 10-compatibele apparaten drastisch verbetert.

Ontworpen voor gebruikers die de prestatieverbetering nodig hebben om bandbreedte-intensieve toepassingen zoals professionele software en de nieuwste 1080P-games uit te voeren, is het lichtgewicht en slanke ontwerp van de GearBox 500 eGFX-behuizing zeer draagbaar en kan, evenals de PULSE RX 6600 XT, host tot 350 W PCI-Express x16 grafische kaarten van zowel AMD als Nvidia’s consumenten- en professionele GPU-families.

In combinatie met de bekroonde PULSE RX 6600 XT grafische kaart met zijn robuuste metalen achterplaatontwerp en krachtige Dual-X-koeltechnologie, kunnen gebruikers profiteren van intelligente koeloplossingen door lagere PCB-temperaturen, minimaal geluid en maximale stabiliteit.

De veelzijdige GearBox 500 eGFX-behuizing is uitgerust met een Thunderbolt™3/4-poort van maximaal 40 Gb/s die kan worden aangesloten op laptops of computers met een kleine vormfactor, waardoor de prestaties naar een hoger niveau worden getild en de volledige capaciteit van de PULSE RX 6600 XT wordt ervaren. Het wordt geleverd met PD Charging (Power Delivery Charging) waarmee een laptop tot 60 watt volledig kan worden opgeladen. Verder is de GearBox 500 eGFX-behuizing voorzien van Gigabit Ethernet om snel internet via de LAN-poort mogelijk te maken, en dubbele USB-poorten die extra aansluitingen bieden voor USB-apparaten die worden gebruikt voor gegevensoverdracht of randapparatuur zoals toetsenborden en muizen.

Op het moment van schrijven is de Gearbox 500 verkrijgbaar vanaf ongeveer 400 euro.



Bronnen: Sapphire

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.