Het was bij groot toeval dat ik op een rustig momentje even door het Grand Hyatt Hotel Taipei wandelde en een hotelkamer met het bordje “Sharkoon” voorbij liep. Sharkoon natuurlijk geen onbekende op de Nederlandse markt. De meeste merken hebben wel een overduidelijk labeltje aan hun naam hangen, in het geval van Sharkoon denk ik dat het een veilige stelling is ze een prijs-prestatievechter te noemen. Populaire modellen zoals de Fireglider muis zijn een uitstekend voorbeeld van hoe je zelfs als je minder te besteden hebt toch leuke hardware kan kopen.

Anderzijds staat Sharkoon bekend als fabrikant van behuizingen waarbij een groot deel zich op de Aziatische markt lijkt te richten, een regio waar het Europese concept ‘less is more’ nog niet is aangeslagen. Toch valt op dat de nieuwe lineup opvallend bescheiden is, iets wat we ook bij andere fabrikanten terug zagen. Het is nog altijd wel herkenbaar Sharkoon, maar het design is net wat strakker, en kwalitatief is het net wat beter. Helaas is de kwaliteit van de foto van de behuizingen tesamen waardeloos, maar hopelijk komt het idee over. Erg leuk was het om te zien dat de features die we de laatste twee jaar in de high-end markt zagen ook naar een want gangbaarder segment komen, zo komen er bijvoorbeeld modellen met een PSU-cover, en een PWM-fan-hub en handige SSD montage aan de achterzijde. Persoonlijk vond ik het strakke witte model wel leuk. Ik herkende het chassis direct van de Aerocool DS200 waar ik eerder een review van had geschreven, maar dat is ook een prima basis voor een dergelijke behuizing. Overigens zie je het veel vaker dat één frame door meerdere fabrikanten/merken wordt gebruikt.





Ook wat randapparatuur betreft, iets waar sharkoon toch flink wat van maakt, lag er genoeg. Headsetjes, toetsenborden, muizen, etcetera. De nieuwe M51+ is in feite de Drakonia, en tevens een Avago ADNS-9800 muis, maar dan zwart uitgevoerd en geleverd met een mouse bungee.



Sharkoon lijkt echter ook het hogere segment niet te willen laten liggen, zij gaan namelijk ook met mechanische toetsenborden komen. Ik weet het, je hebt ze veel gezien in deze serie, maar ik ben nu eenmaal een beetje weg van dit soort toetsenborden, en volgens mij mogen deze Sharkoon modellen er zeker zijn. Weinig poes-pas en lekker strakke modelletjes, maar wel de RGB verlichting die oh zo populair lijkt.



Hoewel ik er niet specifiek op heb gelet is het aannemelijk dat ze gebruik zullen maken van Kailh switches, zowel om kosten te drukken als het feit dat Cherry MX RGB switches, ondanks het verlopen van de Corsair exclusieve licentie, nog altijd lastig te verkrijgen zijn in grote aantallen. Ik hoop in de loop van Q3 een nadere blik (lees: review)te kunnen delen hiervan.

Overzicht van onze Sharkoon reviews

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.